Știri

Află unde găsești abatoare pentru sacrificarea mieilor de Paști, autorizate de DSVSA Argeș

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeș informează că sacrificarea mieilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale se face în abatoare autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt funcţionale.
Consumul cărnii de miel este un obicei pe care românii ortodocşi îl respectă în fiecare an de sărbătoarea Învierii Domnului. Pentru evrei Paştile semnifică trecerea din robia egipteană la libertate, în vreme ce pentru creştini, Paştile înseamnă trecerea de la moarte la viaţă.

sorescu 4ed49
Sorin Sorescu- director DSVSA Argeș

Mai multe detalii pentru toți cei intersați au fost oferite de dr. Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, care a luat toate măsurile de protecţie care să prevină infectarea cu COVID – 19.
”La nivelul judetului Arges exista patru abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor, situate in Pitesti ( SC Sam Dor Divers SRL si SC Stanion Invest Total SRL ), Campulung Muscel ( SC Abatorul Campulung SRL ) si Rucar ( SC Cosco Vele SRL ). Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor si a iezilor proveniti de la crescatorii de animale ce detin exploatatii inregistrate sanitar veterinar.
Comercializarea carcaselor sacrificate la nivelul acestor abatoare se face in piete autorizate temporar pentru aceasta activitate ( Piata Ceair din Pitesti, Piata Smardan din Pitesti, Piata Dacia din Mioveni ), in hala centrala din Curtea de Arges, precum si in macelarii inregistrate sanitar veterinar din toate orasele judetului Arges.


Toate carcasele comercializate la nivelul unitatilor enumerate mai sus trebuie sa fie marcate doar cu stampila ovala.
De asemenea, la nivelul judetului Arges este avizata temporar sacrificarea mieilor intr-o exploatatie inregistrata sanitar veterinar din localitatea Mirosi.
Carcasele provenite din aceasta exploatatie sunt marcate, dupa expertizarea sanitara veterinara de medicul veterinar oficial, cu stampila rotunda cu diametrul de 3,5 cm si vor fi comercializate numai catre consumatorul final.”

Articole similare