Știri

8 MARTIE: ISTORIE ȘI DISTRACȚIE

La început  Ziua Femeii era un evniment politic, dar cu timpul şi-a pierdut din semnificaţiile reale, devenind simplu, o ocazie pentru bărbaţi de a-şi exprima iubirea faţă de femeile din jurul lor, într-un mod asemănător zilei de Valentine’s Day. La noi, sărbătoarea de 8 Martie se împleteşte cu tradiţia locală a Mărţişorului, fiind considerată de către mulţi şi Ziua Mamei, aceasta fiind o reminiscenţă a ideologiei comuniste.

Dar 8 Martie este mai mult decât atât! 8 Martie înseamnă în primul rând o celebrare a realizărilor femeilor şi în acelaşi timp o reafirmare a dorinţei de luptă pentru drepturi şi egalitate! Să ne reamintim cele mai importante momente ale acestei lupte.
 În data de 8 Martie 1857, la New York, muncitoarele de la fabricile de textile au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva condiţiilor inumane de muncă şi a salariilor foarte mici. Femeile au fost dispersate cu brutalitate de poliţie.
 În data de 8 Martie 1908, 15 mii de femei au mărşăluit la New York, cerând să le fie micşorată ziua de muncă, salarii mai bune, dreptul la vot şi încetarea exploatării copiilor pentru muncă. Sloganul lor era: “Pâine şi Trandafiri”, pâinea simbolizând securitatea economică iar trandafirii, o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor.

În anul 1977, Organizaţia Natunilor Unite şi-a asumat responsabilitatea pentru adoptarea unei zile internaţionale a femeii. În acel an, Adunarea Generală ONU a adoptat Rezoluţia 32/142, invitând fiecare ţară să proclame, orice zi a anului, în acord cu obiceiurile şi tradiţiile sale, ca “Zi a Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeii şi Pace Internaţională”. Nu a fost menţionată în mod specific data de 8 martie, însă multe ţări au ales să celebreze femeile în această zi.

Piteștiul vă oferă în 2018,dumneavoastră femeilor din Argeș,o abordare ”capitalistă”și de lux pentru a sărbători această zi.La Ramada Pitești, de la ora 18,30,în spațiosul salon Diamond Ballroom.Pentru că cererile sunt numeroase este bine să rezervați din timp loc sunând la numărul 037480500.

Pe lângă un meniu atent ales de bucătarul restaurantului,doamnele care aleg să își petreacă seara la Ramada,se vor bucura de compania muzicală a exuberantei trupe DE LA FAN!

Articole similare