Argeșul frumosPolitică

Ziua PNL cu președintele României, premierul Ciucă și sute de liberali care au răspuns la invitația Alinei Gorghiu

Ca în fiecare an, la 24 mai, liberalii aniversează cu bucurie, ZIUA PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL, înființat sub conducerea lui Ion C. Brătianu (1875-1891).

Dar anul acesta nu a semănat cu niciunul fiindcă gazda, Alina Gorghiu- președintele PNL Argeș, a făcut posibilă prezența tuturor miniștrilor, deputaților, europarlamentarilor români și mai ales a premierului Ciucă și președintelui României, Klaus Iohannis.

Imnul României a fost intonat în deschidere de soprana Felicia Filip.

”Este o mare bucurie să vedem o prezență atât de numeroasă astăzi … În numele PNL Argeș, vă transmit tuturor bun-venit pe tărâmul liberalismului românesc … la Vila Florica, Ștefănești, Argeș! Avem marea onoarea de a avea în rândurile noastre pe Excelența Sa, Președintele României, Klaus Werner Iohannis!!!De asemenea, PNL Argeș urează bun–venit Președintelui Partidului Național Liberal … Prim-Ministrului … Nicolae Ciucă! Îl avem alături și pe dl Dinu Zamfirescu, un om care a făcut parte de mult timp din familia liberalismului românesc! Doamnelor și domnilor,sărbătorim anul acesta 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal … și s-au împlinit exact 100 de ani de când, în 1922, începea … Marea guvernare liberală!” așa și-a întămpinat Alina Gorghiu oaspeții și asistența numeroasă.

Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis a vorbit pentru prima oară deschis despre faptul că a rămas aproape de PNL, punctând frumos istoria de 147 de ani a PNL, sublinind totodată că PNL a fost vectorul dezvoltării României, în toată istoria sa.

”Drumul meu s-a despărțit de Partidul Național Liberal în 2014, când am preluat primul mandat de Președinte al României, dar în toți acești ani am rămas mereu alături de Partidul Național Liberal și Partidul Național Liberal alături de mine, pentru că, nu-i așa, ne unește aceeași credință puternică în valorile și principiile liberale.

Mă bucur să ne revedem în acest loc simbolic, în acest loc plin de istorie, în acest loc încărcat de semnificații nu numai pentru Partidul Național Liberal, ci și pentru România. Mă bucur că am prilejul de a vă transmite câteva gânduri despre trecut, prezent și viitor într-un moment aniversar, când Partidul Național Liberal împlinește 147 de ani de la înființare. Destinul României moderne este strâns legat de destinul Partidului Național Liberal, de curajul și înțelepciunea unor lideri vizionari, care au contribuit decisiv la reformarea societății românești. Nu trebuie să uităm că România și-a proclamat independența, în 1877, în timpul marii guvernări liberale, iar fundamentul pe care s-a clădit statul român modern a fost liberalismul. Politica liberală a lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării.”

Și premierul Ciucă a avut un discurs frumos, în calitate de președinte PNL a amintit tuturor ce înseamnă să fim liberali:”A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață. Din acest punct de vedere, orice persoană rațională are o trăsătură liberală pe care o va descoperi mai devreme sau mai târziu pe parcursul vieții. Se numește voința de a face, de a construi un destin mai bun pentru sine. Voiește și vei putea, spun liberalii.”

Dinu Zamfirescu, unul dintre cei 12 membri refondatori ai Partidului Național Liberal a avut și el un discurs frumos iar prezența sa a avut în primul rând rol de simbol, legătura între vechi și nou, tradiție și modernitate.

Toți primarii au fost prezenți la fel și BPJ al PNL Argeș, toți președinții de organizații, simpatizanții și presa din întreaga Românie.

La sfârșitul evenimentului, Alina Gorghiu și președintele Iohannis au premiat două fetițe premiante la concursul de istorie de la Colegiul Zinca Golescu și respectiv Colegiul Ion C. Brătianu.

Cîțiva norocoși au primit insigne cu chipul lui Brătianu pe care și le-au arborat cu mândrie în piept iar doamna Gorghiu a oferit cîtorva oaspeți câteva manuscrise ale lui Dumitru Brătianu, fratele lui Ion.C., primarul Bucureștiului pe vremea sosirii Regelui Carol, o ediție limitată.

Articole similare