Politică

PSD Argeș se agață disperat de simbolurile liberale și regale

În data de 15 octombrie 1922 avea loc la Alba Iulia unul dintre cele mai simbolice evenimente din istoria României. Regele Ferdinand și regina Maria s-au încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase, ca suverani ai României Mari, un moment strălucitor din istoria noastră.

După un secol, la Alba Iulia evenimentul va fi marcat cum se cuvine de organizatori și va polariza întreaga atenție. Ca să nu rămână pe margine, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD, partidul ăla care a urmărit familia regală pe autostradă în anii 90 ca să nu ajungă la mormintele strămoșilor regi la Curtea de Argeș, s-a agățat de acest eveniment anunțând pe pagina de Facebook cum vor avea parte de un omagiu și o ceremonie religioasă la Curtea de Argeș întregitorii României Mari, ca și cum ea ar oficia slujba și PSD Argeș ar face evenimentul.

Realitatea îi e un pic potrivnică fiindcă Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, contactată de revista noastră, a precizat că anual subliniază acest eveniment printr-o slujbă religioasă iar micul eveniment, cu mijloace sărace, ca de obicei, îl va organiza Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”-Argeș.

Liderii PSD Argeș

La cât este de terfelită imaginea bisericii și a PSD Argeș în urma scandalului cu colegul ei parlamentar Aurel Bălășoiu, ea nu înțelege că trebuie să ia o pauză și să aibă și bun simț, măcar pentru adevărații creștini și patrioți neprefăcuți și de la ea din partid.

Nu în ultimul rând, să nu uite PSD că unirea, catedrala sau ceremonia încoronării de la Alba Iulia au trecut prin mintea și strădania unui argeșean remarcabil- Ionel Brătianu, al cărui fiu a murit în chinuri groaznice la Sighet- Gheorghe Brătianu.

Dragă PSD Argeș, nu mai silui istoria României, nu mai dezveli troițe ale torționarilor, nu mai băga în Adunare Eparhială băieți în sutiene roz, sau cu practici sexuale nespecifice poporului acesta, nu mai demola pușcării unde au murit torturați intelectualii României ca să faci blocuri. Ajunge!

Pentru cei care nu știu ce a făcut Ionel Brătianu, președintele PNL, las aici cîteva date istorice:

Construcţia Catedralei Încoronării a început în a doua zi de Paşti, la sfârşitul lunii martie, a anului 1921, iar spre sfârşitul anului era ridicată chiar şi clopotniţa.

Noul guvern condus de liberalul Ionel Brătianu a luat sub aripa sa organizarea evenimentului şi a fost constituită o nouă comisie, al cărei preşedinte a fost Anghel Saligny, cunoscut pentru construirea podului feroviar Carol I de la Cernavodă, dar din care făceau parte şi foşti membri ai comisiei.

Cu o zi înainte de ziua Încoronării au sosit de dimineață la Alba Iulia, I. P. S. S. Mitropolitul Primat al țării, ceilalți mitropoliți și toți episcopii ortodocși din România. Au sosit de-asemenea peste 70 de generali de seamă. Iar țărănime a venit cu zecile de mii de nu-i mai încăpea orașul. În aceiași zi puțin mai târziu, au sosit în orașul Încoronării și d. I. I. C. Brătianu, primul ministru al țării, însoțit de generalul Mărdărescu, ministrul de război și alți miniștri care au adus cu ei coroanele celor doi suverani, Ferdinand I și Maria.

Familia regală a fost întâmpinată la gară de premierul Ion I.C. Brătianu și de primarul orașului Alba Iulia, Aurel Sava. Alte garnituri de tren i-au adus la Alba Iulia pe reprezentanți ai caselor regale și ai misiunilor diplomatice străine, membri ai Guvernului României, parlamentari, ziariști români și străini care se aflau la Sinaia de câteva zile.

După ce s-a semnat actul comemorativ, la ora 13:00 au avut loc două dejunuri oferite de preşedintele Consiliului de Miniştrii – Ion I. C. Brătianu. Unul de 300 de persoane în Sala Unirii şi unul de 700 de persoane în Sala Teatrului. În acelaşi timp a avut loc şi un ospăţ popular pentru 20.000 de persoane.

Articole similare