Personalități

Și pozele zilei vin de la…Cătălina Dumitrașcu

La rubrica noastră de care vă era dor ne-a fost imposibil să selectăm o singură fotografie tocmai astăzi așa că am ales o persoană în zeci de ipostaze, în locuri încărcate de emoția fiecărui început.

Inspectorul școlar general adjunct al I.Ș.J. Argeș, Cătălina Dumitrașcu, a făcut un tur de forță astăzi la deschiderea școlilor din județul Argeș.
La primul popas, la ora 8, a vizitat Școala Gimnazială ”Marin Preda” din Pitești, pentru care a propus în proiectul bugetului local Pitești, fonduri pentru achiziționarea unor jocuri speciale care se lipsesc pe asfalt. Spre bucuria elevilor, acestea au fost gata înaintea începerii cursurilor, astfel încât micuții își vor petrece recreațiile într-un spațiu prietenos, care să le continue învățarea prin joacă.


Localitatea Mihăiești a surprins-o extrem de plăcut, prin ospitalitatea și deschiderea dascălilor, școlile minuțios amenajate și igienizate, pereții claselor pictați cu creativitate și fantezie de profesori și elevi. Deși, în multe dintre structurile vizitate, elevii provin din familiii defavorizate, rezultatele nu s-au lăsat așteptate, iar aceștia vin cu drag la școală.
La Valea Popii primești primul îndemn la intrarea în școală: ”Citește. Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imagini”. (Mihai Eminescu).


La Drăghici a descoperit o comunitate restrânsă, dar caldă, cu părinți și bunici preocupați de binele copiilor; aici și la Furnicoși, fundițele de odinioară au reînviat.


La Furnicoși și Mihăești, aceeași atmosferă caldă, în care domnesc creativitatea și spiritul viu al școlii: oameni inimoși, destoinici și răbdători, părinți săritori și un director de excepție, Adina Popa. Chiar și spătarele scaunelor erau pictate pentru ca micuții să se bucure de școală.


Una dintre cele mai mari realizări este darea în folosință a Grădiniței cu Program Normal Mihăești „Miracole Preșcolare”, construcție realizată prin fonduri de la Ministerul Educației, prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul Proiectului privind Reforma Educaței Timpurii.


Un ultim popas a fost făcut în cătunul Tufanu, la școala din localitate unde, începând cu acest an școlar, cei 80 de elevi de gimnaziu vor învăța în program după-amiaza și nu vor mai fi nevoiți să facă naveta prin pădure la școala de centru.


O altă veste bună, pe cale să se implinească, a fost adusă comunității: cu sprijinul Ministrului Justiției, Alina Gorghiu și al Rezervelor naționale ale Statului, 8 containere modulare vor fi aduse în localitate pentru amenajarea a două săli de grupă, atât de necesare pentru funcționarea învățământului preșcolar.

Articole similare