Personalități

”Domnul Trandafir” din Argeș sau tineri cu care ne mândrim

Cine spune că tinerii nu sunt capabili de lucruri mărețe, ar trebui să-l cunoască pe Petruț. La doar 22 de ani, profesiile de dascăl și de psiholog îi vin mănușă, iar responsabilitatea și profesionalismul îl caracterizează.

Multe ziare naționale au scris anul acesta despre acest tânăr remarcabil, iar revista noastră își face datoria de onoare, cum v-a obișnuit, să îl promoveze chiar în săptămâna când sărbătorim Ziua Educației.
Petruț Rizea a copilărit în inima Argeșului, un județ frumos și impresionant, un loc din care au plecat și au schimbat istoria țării multe personalități marcante ale diferitelor epoci, dovadă că argeșenii sunt capabili de lucruri mari.
Grădinița, școala generală și gimnazială le-a urmat în comuna Stâlpeni, Livezeni, unde îi sunt și toate amintirile frumoase ce-ar putea lua naștere doar în mintea unui copil ascultător și inteligent. După rezultatele foarte mari pe care le obține în școală, Petruț ia drumul Câmpulungului, prima capitală a Țării Românești, loc în care își va pune bazele actualei profesii. Aici, sub atenta îndrumare a profesorilor, Colegiul Național ’’Pedagogic
Carol I’’ îi devine o a doua casă, un loc special de care se va îndrăgosti imediat și în care va învăța secretul unui profesor competent și apreciat, așa cum l-am descoperit și noi.
Petruț nu este special doar prin prisma rezultatelor remarcabile pe care le are un palmares, ci și prin modul în care se distinge de majoritatea tinerilor din ziua de astăzi, prin gândirea sa divergentă, prin creativitate și prin noutatea lucrurilor pe care le propune, fiind un altfel de profesor.

Prima zi de școală

Dincolo de competența profesională, el este pentru elevii săi un lider, un
îndrumător și un prieten. Se preocupă de dezvoltarea lor personală și face din sala de clasă un ’’tunel’’ distractiv al cunoașterii lumii și a cunoașterii de sine.
Petruț provine dintr-o familie educată. Mama lui, Maria Tufeanu și tatăl, Petre Rizea sunt cei care s-au asigurat că domnul profesor va avea acces la toate resursele de învățare și care i-au inoculat lui dorința lucrului bine făcut. Nu excludem și oamenii importanți pe care Petruț îi apreciază foarte mult și care îi sunt alături, cum este prietenul său jurnalist Radu
Herjeu, fost membru CNA.

rpt


Acum, el locuiește în București și urmează studiile Facultății de Psihologie – Master Psihologie Educațională, după 3 ani de licență, fiind primul intrat la Psihologie, cu medie de olimpic. Fiind vorba de realizările sale academice, reușește în vara lui 2023 să câștige un premiu la Ubtalks. În liceu, Petruț a terminat în fiecare an cu Premiul I, iar rezultatele de la Olimpiadele Naționale la care a participat nu au întârziat să apară, în 2019 fiind al doilea elev pe țară la Naționala Olimpiadei de Psihologie de la Sighet.
Recent, Petruț a început să publice în revista Educație Privată, aflată sub coordonarea jurnalistei Oana Dimofte, a fost invitat și la un podcast unde și-a povestit întreaga aventură până la destinația finală la care a ajuns și de care suntem mândri iar dramaturgul Radu Herjeu, pe care l-am menționat anterior, a scris de câteva ori despre activitatea lui, împărtășind
oamenilor viziunea unui tânăr pedagog.

Visând…


Credem că Petruț este o dovadă că argeșenii au cu ce se mândri. Îi mulțumim domnului profesor și îl așteptăm mereu acasă, în Argeșul Frumos, de unde oameni cu povești frumoase pleacă și ne duc valoarea mai departe.

Încă ceva! Petruț este și un talentat fotograf care vă va surprinde dacă veți intra pe pagina lui de socializare.

Articole similare