CulturăPersonalitățiȘtefănești

CINE A PREVESTIT MOARTEA LUI ION I.C. BRATIANU

Funeraliile Regelui Ferdinand au avut dimensiuni impresionante. A fost un rege iubit. Pe tot drumul de la Sinaia la Bucureşti şi apoi spre Curtea de Arges, gările, drumurile au fost pline de lume în doliu. Puţini şi-au dat seama pînă în acea zi cat de iubit a fost acest rege, modest, discret, care nu a făcut niciodată caz de regalitatea lui. Şi prin asta cu atît mai respectat. A fost o despărţire extrem de grea poate şi pentru că se sfirşea o epocă. 

Un fapt mai putin cunoscut de public s-a intamplat la Curtea de Arges in timpul ceremoniei de inmormantare,patru importanti oameni de stat tinand de steagul funerar,printul Stirbey si Ionel Bratianu fiind doi dintre cei alesi.
Desi era luna iulie,plouase si batea un vant puternic.La un moment dat,o bucata de steag s-a rupt in mana lui Bratianu iar superstitiosii au considerat ca este un semn de moarte pentru acesta.
La exact 4 luni,in ziua de 24 noiembrie,inca tanar,se stingea din viata rapus de amigdalita premierul Marii Uniri,ION I.C.BRATIANU.

Articole similare