Argeșul frumosMondenPersonalități

Vestitoarea primăverii (BABA 1) – Cristina Lețu

Babele vestesc venirea primaverii, se spune ca in aceste zile Baba Dochia, cea care aduce iarna începe sa-și dea jos cele 9 cojoace, iarna lasand loc primaverii sa vină. Este o tradiție pur românească iar fiecare își alege o zi să vadă cum îi este anul.

Revista noastră vă prezintă în perioada de la 1- 9 martie câte o femeie de succes, cunoscută în domeniul în care activează care, pe lângă provocarea de a poza altfel decât așa cum ne-a obișnuit în viața cotidiană, va însufleți o clădire uitată sau despre care contemporanii nu știu prea multe.
La 7 septembrie 1889 începe construirea Palatului Administrativ al Prefecturii de Arges, astazi, Muzeul Judetean, prin dărâmarea Schitului Buliga, arhitect fiind Dimitrie Maimarolu.
De-a lungul timpului, clădirea a fost martora multor evenimente și mai ales a ascensiunii și decăderii unor personalități de prim rang. O primă observație:cei mai mulți prefecți erau avocați. Ne-am îndreptat și eu atenția către o femeie avocat, cu notorietate, aspect fizic plăcut și mai ales bunăvoință(nu oricine acceptă în luna februarie să pozeze afară în rochie de vară).


Cristina Lețu e un nume cunoscut în mediul juridic argeșean. Mama sa a fost o celebră judecătoare a Argeșului-Leontina Duțescu iar ea a hotărât să fie de cealaltă parte, adică avocat. Este doctor în drept, lichidator, nu face politică precum iluștrii săi înaintași-Istrate Micescu, Ion I. Purcăreanu, Horia Bănescu sau Ion Rădulescu(cumnatul lui L.Rebreanu) dar fiind într-o breaslă specifică meseriilor liberale, are o anumită orientare ideologică pe care și-o exprimă.
Se îmbracă modern, nu neapărat fashion, este o prezență mondenă reconfortantă iar sub aspectul blondei cu aspect fizic plăcut se ascunde o femeie tenace, serioasă atât în profesie cât și în lucrurile mărunte, cotidiene.
Călătorește mult, iubește arta,cea mai frumoasă revelație în domeniu pentru ea fiind David al lui Michelangello, conduce prudent mașini nemțești bune, nu opulente, face sport de când se știe și acordă un rol important îngrijirii.
Cea mai frumoasă realizare în plan personal este Lara, fiica sa în vârstă de 5 ani.
Dupa 17 ani de când practică avocatura,a rămas la fel de pasionată de ceea ce face și nu se abate de la principiile în care crede adică seriozitate,perseverenta,loialitate fata de clienti,demnitate si bineînțeles perfecționarea permanenta a cunostințelor juridice.
”Îmi doresc in viitorul foarte apropiat crearea unui mediu de stabilitate juridică din partea celor abilități si constientizarea faptului ca , fara noi avocatii, justitia nu s-ar putea îndeplini iar principalul beneficiar al apărării este chiar statul de drept.”

Ținutele aparțin Casei de Modă LAVISH, coafura și machiajul sunt realizate la Rustic Salon, Foto- Agressive

Articole similare