Argeșul frumosMonden

Un argeșean a cucerit Europa la karting

Preocupați prea mult de florile răului, parafrazându-l pe Baudelaire, presa din Argeș și din România a uitat să scrie ceva important despre performanțele din Italia ale unui tânăr argeșean de succes.

Daniel Vasile, un piteștean de 22 de ani a fost înregimentat anul trecut în echipa italiană Birel ART , românul urmând a fi primul pilot al echipei în competițiile internaționale din sezonul 2023, echipă condusă de managerul Ronie Sala și Julian Todt , fiul lui Jean Todt, cunoscutul manager Ferrari.

În luna Iulie, la Circuitul din Napoli a devenit vice-campion european, după ce în 2022 a obținut locul 8 la nivel mondial și locul 6 în Europa. Este cea mai mare performanță obținută de un sportiv din România, în acest sport exclusivist unde, în general, banii sunt singura cale de a accesa marea performanță . Daniel Vasile a făcut primii pași în karting la Palatul Copiilor din Pitesti, în anul 2012, sub îndrumarea profesoarei Cristiana Mitroi. În anul 2018 a terminat Colegiul Național I.C.Brătianu din Pitești, la clasa profesorului Costache, iar anul acesta a terminat Politehnica din Bucuresti , specializarea Motoare Termice .

”Vicecampioana EuropeiPrimul român care a marcat un podium în @fia.karting.championship și ce recuperare am avut🤩Din p21 după calificare, am terminat ultima rundă a Campionatului European pe locul doi 🥈Felicitări @freddieslater27@boydy445 și @zkrekelaar pentru o cursă uimitoare și pentru câștigarea campionatului!Și mai mult ca oricând, mulțumesc familiei mele, prietenilor mei și tuturor celor care au continuat să creadă în mine! Mulțumim @birel_art , @ronni.sala , @rikylonghi și @vitiracing pentru munca depusă și încrederea pe care o au!!” a scris campionul nostru pe pagina sa de socializare.

Viitorul sună bine în urma acestei extraordinare performanțe , numeroase echipe de top mondial arătându-se interesate, deja, de cooptarea pentru următorul sezon competițional. Contactându-l, campionul nostru ne-a relatat că, deocamdată, este prea devreme sa vorbim de viitor, fiindcă se pregătește pentru a câștiga Campionatul Mondial , ce va avea loc in Septembrie la Wackersdorf, în Germania!

Să-i urăm succes și îl asteptăm cu titlul mondial la Pitești!

Articole similare