CulturăMonden

Uite cine e artistul din Argeș apreciat de toți specialiștii din România

”Vedeta populară” este una dintre cele mai urmărite emisiuni de televiziune din România.Concurenţi de toate vârstele îmbracă straie populare din  regiunile istorice ale ţării şi urcă pe scenă pentru a dovedi că pot deveni Vedeta populară. Fiecare concurent trece prin trei probe jurizate de cinci personalităţi care iubesc folclorul: Grigore LeşeNiculina Stoican,Cornelia Rednic, Bogdan Mihai Simion,şi realizatoarea TVR, Elise Stan.

Din păcate, Argeșul nu e băgat în seamă cum merită, concurenții de la noi nu sunt selectați iar mari artiști care să cânte…nu mai avem fiindcă se practică o cultură de masă, nu de promovare a elitelor.

Totuși, există o persoană de referință la care specialiștii români se raportează și când au ocazia îi adresează invitații la ore de mare audiență: Georgeta Chițoran.

Șef de catedră la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești, absolventă de Conservator și laureată a numeroase concursuri, alungată de la ”Doina Argeșului” după o muncă de 10 ani, Georgeta vine din zona Romanați, de la Corabia, chiar dacă știe sute de cântece și din Argeș pe care le predă elevilor. Săptămâna trecută a cântat alături de o concurentă din Olt- Andreea Dinu, o piesă veche, ajutând-o pe tânăra debutantă să și câștige ediția.

De altfel, atât Iuliana Tudor cât și Grigore Leșe au avut doar cuvinte de laudă la adresa Georgetei pe care o cunosc de la Festivalul Mamaia dar și prin prisma celei care i-a fost profesoară de canto, doamna Davidescu.

Prestația celor două o puteți urmări aici:

Articole similare