Monden

Uite cine are cea mai deșteaptă fată ajunsă în America la studii

Pentru copiii din generațiile actuale, dorința de a studia în străinătate vine ca o consecință firească a stilului de viață pe care îl duc și care presupune acces neîngrădit la multiculturalism, la tehnologie și informație variată, conectarea permanentă cu mediul extern și cunoașterea, de la vârstă mică, a avantajelor oferite de stiluri moderne, aplicate, de educație.

De fapt, e doar o întoarcere la vechea modă de acum 200 de ani când boierii luminați își trimiteau odraslele la pensioane și școli importante ale Europei.

O mamă foarte cunoscută a vieții politice și mondene a Argeșului și României, fost europarlamentar, secretar de stat la Ministerul Justiției și un avocat de succes recunoscut, Gabriela Zoană, a procedat precum înaintașii Golești sau Brătieni și a ales ca fiica sa, Maria Alexandra Dedu, să ia drumul Americii.

Faptul că a fost admisă la una dintre cele mai prestigioase universități din S.U.A. nu surprinde pe nimeni, Alexandra a fost o elevă de excepție atât în Argeș cât și la Colegiul Național Gh.Lazăr și apoi Sfântul Sava din București.

În aceste zile, Gabriela Zoană a trecut și ea Atlanticul să își viziteze fiica și să participe alături de ceilalți părinți la o sărbătoare- Family Weekend. Într-o ținută exuberantă și cu multa bucurie pe chip, mama cea mândră a făcut câteva fotografii cu fata cea sobră care strălucește din punct de vedere intelectual chiar și departe de țară.

Universitatea Cornell este o universitate ce face parte din Ivy League. Ea se găsește în Ithaca, New York. Este o universitate privată, de tip land-grant, care beneficiază în fiecare an de fondurile oferite de către statul New York în beneficiul unei educații superioare, fondată în anul 1865 de către Ezra Cornell și Andrew Dickison White.

Mulțumim pentru pozele în exclusivitate!

Articole similare