Monden

Simona Bucura dă cu ruj pe icoane, nu îl mai pune pe dinți

Cu ani în urmă, revista noastră a lansat o vorbă pe care toată suflarea argeșeană încă o mai folosește, în urma unui articol mondeno-fashionist: deputata Simona Bucura Oprescu se dă cu rujul pe dinți.

Am revenit să îl updatăm, cum zic contemporanii.

Ieri, la slujba de la Câmpulung, unde toată suflarea creștin-ortodoxă a sărbătorit nașterea celui mai sfânt om născut din femeie, Ioan Botezătorul, doamna deputat, gătită de alții, accesorizată de specialiști cu flori de drăgaică, a pupat toate icoanele rujată puternic cu roșu țipător, așa cum o cer normele de partid. O expresie care denotă nonconformism, o abatere de la normele religioase? Nicidecum! Atâta poate, a fost un gest care trădează omul și faptul că folosește biserica să se ”deplaseze” electoral. Știți cum e? Impostura iese la suprafață mai ales la biserică.

Nu mai zicem că toți angajații unor instituții de cultură sunt folosiți pe post de figuranți, în costume populare, fiindcă îi prețuim prea mult și știm cât de greu e în ziua de azi să ai un loc de muncă. Vă invităm însă și să remarcați cine îi ține marama în fotografia de mai jos și să apreciați dacă în Argeș se face politică, sclavagism sau cultură.

Articole similare

Recomandat
Close