FashionMonden

Regina Elisabeta și semnificația hainelor alese pentru discursul memorabil tv

Duminică seara, Elizabeta a II-a a Marii Britanii s-a adresat tuturor supușilor prin intermediul televiziunii. Aceasta a ales o rochie verde, nu pentru că iubește nuanțele pastelate și vesele ci pentru că verdele simbolizează speranța dar și pentru a aminti de halatele personalului medical din prima linie în lupta cu coronavirusul.

Nici bijuteriile nu se pot neglija. Suverana a ales colierul de perle cu trei rânduri pe care l-a primit în 1952, anul în care a ajuns la tron, sugerând astfel siguranță și continuitate.

Cel mai frumos semn de speranță vine prin alegerea broșei pe care a primit-o de la bunica sa, Regina Mary, având ca an de fabricație 1893. Piatra din turcuaz are în jur diamante și în multe culturi este asociată ca fiind piatra vindecării.

Discursul de 4 minute poate însemna un model de curaj pentru mulți și care se termină culminând cu cuvintele:  “We’ll meet again”(Ne vom revedea curând!)

Alăturăm și o fotografie cu Regina Elisabeta a II-a în 1947 când a rostit primul său discurs pentru BBC. Suverana va împlini în curând 94 de ani iar în acest moment se află la Windsor alături de soțul său, doi majordomi și o cameristă.

Articole similare