Monden

RĂMAS BUN,DOAMNĂ L’OREAL!

Liliane Bettencourt, celebra moştenitoare şi proprietară a grupului , a încetat din viaţă, joi, 21 septembrie, la vârsta de 94 de ani, a declarat fiica acesteia, Francoise Bettencourt.

Cu o avere estimată la 33 de miliarde de euro, Liliane Bettencourt, a fost cea mai bogată femeie din lume, ocupând locul 14 în clasamentul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume şi poziţia a doua în ierarhia averilor din Franţa, datorită succesului L’Oreal, grup cu o cifră de afaceri de 25,84 miliarde de euro.

În luna martie a acestui an, Bettencourt a fost clasată pe primul loc de Forbes în ierarhia celor mai bogate femei din lume, pentru al doilea an consecutiv.
S-a născut la Paris la 21 octombrie 1922, fiind unica fiică a fondatorului L’Oréal, Eugène Schueller. Încă de la frageda vârstă de 14 ani, Bettencourt s-a implicat în afacere, viaţa ei fiind legată strâns de ascensiunea L’Oréal. Francoise Bettencourt nu a dorit să fie preşedintele grupului după moartea tatălui său în anul 1957, lăsând conducerea firmei în mâinile soţului său Andre, până la moartea acestuia în anul 2007.1937614612a6fde9ba573f028586130d1 b82fb

În faţa camerelor, viaţa familiei Bettencourt părea a fi fermecatoare, însă în spatele cortinei, lucrurile nu erau tocmai roz între mamă şi fiică. Liliane a fost o mamă strălucită, o persoană importantă , în vechiul stil hollywoodian, dezamăgită de o fiică pe care a descris-o ca fiind „un copil insensibil.” Fiica sa nu putea fi mai diferită de atât- un intelectual, un pianist desăvârşit şi autor al unei antologii a zeilor greceşti. Atâta timp cât tatăl ei, Andre, a fost în viaţă, tensiunile dintre mamă şi fiică au rămas sub control, dar imediat după moartea acestuia, duşmăniile nu au întârziat să apară.
Lupta dintre cele două s-a transformat într-un scandal naţional cu acuzații că Liliane a făcut donații politice ilegale campaniei electorale prezidențiale din 2007 a lui Nicolas Sarkozy. Toată lumea a susținut că donațiile sale politice erau destul de rezonabile, însă majordomii și secretarele au sugerat altfel.liliane bettencourt1 e9ba8

Chiar înainte de a împlini 89 de ani în octombrie 2011, Liliane a pierdut bătălia lungă și aprigă împotriva fiicei sale. O instanță a acordat tutela acesteia, fiicei sale și celor doi nepoți, după ce medicii au concluzionat că suferă de demență mixtă, de o formă moderată severă a bolii Alzheimer și că se află în mijlocul unui „proces lent și progresiv de degenerare cerebrală”.

Un sfârşit trist pentru o astfel de viaţă extraordinară privilegiată. Liliane Bettencourt a fost cea mai bogată femeie din lume, însă în ciuda acestui fapt, banii nu au reuşit să îi cumpere fericirea.

Articole similare