MondenPersonalități

POVESTEA DE IUBIRE A UNUI REGE AL ROMÂNIEI A ÎNCEPUT ȘI S-A SFÂRȘIT LA 14 FEBRUARIE

La 14 februarie 1925 a început cea mai tulburătoare și controversată poveste de iubire din istoria României.Carol al doilea a cunoscut-o la premiera filmului Nibelungii pe cea care avea să-i rămână alături până în 1953.
Elena Lupescu,o tânără ambițioasă,proaspăt divorțată,cu părul roșu, ochii verzi și forme voluptoase,l-a făcut pe Carol să renunțe la tron,să renunțe la România și cu multe peripeții să o ia de nevastă la Rio în 1947.
După ce acesta s-a stins din viață în 1953 la Lisabona,ea i-a supraviețuit până în anul 1977 când a fost înmormântată la picioarele celui pe care l-a iubit.
După lungi eforturi,Răzvan Teodorescu și Guvernul României le-a reîmpatriat trupurile tot într-o zi de 14 februarie,2003, la Curtea de Argeș,de această dată despărțiți de 450 de metrii.
”Pentru Duduia şi mine este o mare zi. E aniversarea împreunării noastre. Au trecut 18 ani de la acea zi fericită care a schimbat tot cursul vieţii mele.
Cred că puţine perechi au putut menţine o dragoste atât de constantă în decursul atâtor ani.
Am trecut împreună prin aşa de multe, am avut zile bune, dar mai ales dureroase şi grele de îndurat. Dragostea noastră le-a înfruntat pe toate şi iată-ne în acest Mexico primitor, unde ea este singurul meu sprijin, singura fiinţă pe care pot să mă bizui cu dragoste şi încredere. Din punct de vedere social, deşi nu ne-am putut căsători încă, situaţia s-a schimbat radical, ea este, de fapt considerată nevasta mea.
Suntem legaţi pentru vecie, nimica nu ne va despărţi.”scria în jurnalul său Regele.

Articole similare