Monden

Iată care este cea mai frumoasă liberală din Argeș!

La reuniunea desfășurată astăzi la Senatul României și prezidată de argeșeanca Alina Gorghiu, având ca temă proiectele legate de legea pentru egalitatea de gen în politică, prezența femeilor pe locuri eligibile în proporție de 30 la sută și alte chestiuni legate de sănatate sau educație, au participat peste 150 de femei liberale din Argeș. Fiecare dintre acestea au o poveste, sunt elegante, distinse, cu o carieră în spate sau o experiență de viață utilă celorlalți.

Una dintre participante a atras atenția în mod deosebit: Georgiana Emilia Fețeanu, reprezentanta PNL Sălătrucu, o localitate mică, unde se termină Argeșul, izvorăște Topologul și se înalță falnic munții noștri.

În vârstă de 26 ani, absolventă a unui liceu de arte în Marche-Italia și a unei facultăți de teatru la Roma, Georgiana a părăsit România în clasa a VI-a și s-a reîntors acum doi ani împreună cu familia chiar la Sălătrucu. Fiindcă la ea nu există teatru și la Pitești sau Curtea de Argeș astfel de meserii sunt politizate, a ales să lucreze în HoReCa, la unul dintre cele mai căutate locații din Argeș, Subcarpați.

Pentru ea, fiecare moment petrecut astăzi în cea mai mare clădire din Europa a fost o emoție și o onoare care i s-a făcut și pe care a împărtășit-o ulterior cu zecile de prieteni din afara României, majoritatea tineri pe care ea îi îndeamnă să se întoarcă acasă pentru a schimba ceva în actuala administrație.

În ciuda aspectului plăcut, simțului estetic și artistic dobândit la școală, Georgiana știe pe dinafară toate problemele din comunitatea ei și are chiar și soluții pe care mulți din generația ei le-ar rezolva dacă li s-ar da o șansă. Ar vrea să scrie în toate limbile pe care le cunoaște investitorilor să vină să creeze locuri de muncă, și-ar dori să schimbe mentalitatea celor care nu se duc la vot fiindcă, mulți ca si ea, făceau sute de kilometri până la cea mai apropiată secție de vot în Italia, ar vrea ca cei mai în vârstă să le dea o șansă tinerilor, iar femeile să aibă mai mult spațiu în politică și să nu mai existe corupție în micile comunități, măcar în ziua votului.

sursă foto: PNL Sălătrucu

Articole similare

Recomandat
Close