Monden

Femei din Argeș care merită promovate: Valy Cristea de la Primăria Căteasca

Ziarele și televiziunile nu mai creează modele, nu mai promovează oameni și fapte, ci doar comunicate sau instituții.
De femei, ce să mai vorbim! Misoginismul e în floare.

În  perioada 1-9 martie, revista noastră își propune să promoveze acele femei remarcabile dar mai puțin cunoscute de opinia publică din diferite domenii de activitate.

Se spune că Dumnezeu după ce a creat în lumea în șase zile, într-a șaptea zi a creat secretara de primărie și de atunci nu s-a mai odihnit nimeni.

La Căteasca lucrează de foarte mulți ani o femeie care deși nu este promovată, toată lumea o cunoaște- Cristea Vasilica. Absolventă atât de studii juridice dar și economice, îndeplinește funcția de secretar al Primăriei Căteasca, adică răspunde de legalitatea tuturor documentelor, avizează proiectele de hotărâri locale și are multe alte îndatoriri.

Ce o face specială pe lângă puterea de muncă fantastică, zecile de ore petrecute peste program și faptul că toți primarii sau oamenii importanți din localitățile învecinate sau îndepărtate o sună când nu cunosc o speță dintr-o lege iar ea le știe din memorie fără să citească sau să se uite pe Google, este faptul că majoritatea proiectelor care au obținut finanțare europeană sau guvernametală au fost scrise chiar de mâna ei.

Nu a căzut niciodată în ispita foloaselor necuvenite precum colegele sau colegii de breaslă în ceea ce privește unele foloase necuvenite, retrocedări sau o supușenie absolută față de primarul în funcție iar dacă poate să facă binele, îl face fără ezitare și în liniște, așa cum biserica ne îndeamnă.

În timpul liber își scoate colegele în oraș duminica, îngrijește grădina și mai ales florile iar alături de soțul care mereu i-a fost un sprijin și fiul lor, trăiesc frumos.

Articole similare

Recomandat
Close