Monden

Femei din Argeș care merită promovate: Magdalena Prodan de la Ștefănești

Ziarele și televiziunile nu mai creează modele, nu mai promovează oameni și fapte, ci doar comunicate sau instituții. De femei, ce să mai vorbim! Misoginismul e în floare.

În  perioada 1-9 martie, revista noastră își propune să promoveze acele femei remarcabile dar mai puțin cunoscute de opinia publică din diferite domenii de activitate.

Despre femeia pe care revista noastră o propune astăzi nici nu știm ce să spunem mai întâi așa că vom începe prin a meționa faptul că de-a lungul timpului a refuzat orice promovare personală dar când a fost vorba de comunitate sau copii a avut ambiția să aibă parte de tot ce e mai bun.

Magdalena Prodan este de foarte mulți ani profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială ”Vintilă Brătianu” din Ștefănești dar și persoana care se ocupă de toate evenimentele culturale și extrașcolare ale instituției. Zeci de generații au învățat să iubească limba română grație ei, sute de copii din Ștefănești au fost olimpici sau laureați ai unor concursuri importante datorită muncii și dăruirii acestei doamne și sute de personalități ale României și Argeșului au venit în fața elevilor de la ”Vintilă Brătianu” pentru că doamna Magdalena Prodan a avut o activitate neobosită și în afara școlii, ducându-i pe toți la conferințe, spectacole, ateliere la Muzeul Brătianu și Golești sau alte instituții de prestigiu.

Carol I îi recomanda mereu prim-ministrului după ce îl instala:”Pune dumneata pe cine vrei unde vrei dar la Externe pune pe cineva cu doctoratul la Sorbona fiindcă e vorba de prestigiul țării iar la Învățământ lasă-l pe Spiru Haret, fiindcă acolo e viitorul țării”.

A existat un astfel de moment și în viața doamnei Prodan în 2020 când a fost numită director al școlii doar că elevii și părinții au regretat-o mult așa că s-a întors să facă ce iubește cel mai mult.

În plan personal este un om împlinit fiindcă are o fată de excepție, studentă la Facultatea de Medicină și un soț apreciat de întreaga comunitate, preotul Prodan, care a construit din temelii o frumoasă biserică la Ștefănești.

Articole similare

Recomandat
Close