Monden

Femei din Argeș care merită promovate: Florența Sgîea de la Ștefan cel Mare

Ziarele și televiziunile nu mai creează modele, nu mai promovează oameni și fapte, ci doar comunicate sau instituții.
De femei, ce să mai vorbim! Misoginismul e în floare.

În  perioada 1-9 martie, revista noastră își propune să promoveze acele femei remarcabile dar mai puțin cunoscute de opinia publică din diferite domenii de activitate.

Florența Sgîea  de la Ștefan cel Mare poate nu e un nume vehiculat în presa argeșeană dar este singurul nume plecat din Argeș când s-a întocmit dosarul iei cu altiță la UNESCO și trebuia menționat cineva de la noi ca reper de excepție.
Îi place să se prezinte drept o simplă învățătoare din sudul Argeșului. Este foarte iubită de toate generațiile pe care le-a format și respectată de  comunitate.
De mai mulți ani, a pus pe harta  lucrurilor prețioase și o entitate valoroasă pentru argeșeni și nu numai – Asociația „Meșteșuguri Argeșene” unde este președinte. Mii de ii, fote, bete și alte elemente din tradiția noastră au fost cusute în această asociație de femeile satului, zeci de ansambluri și sute de persoane s-au bucurat de aceste haine cusute cu măiestrie și în tot atatea țari s-a dus faima acestui meșteșug.
Are două fete de excepție, medici stomatologi, o nepoată și un soț care de-a lungul vremii a sprijinit-o în toate demersurile.

Articole similare