Monden

Femei din Argeș care merită promovate: Cateluța de la Șuici

Ziarele și televiziunile nu mai crează modele, nu mai promovează oameni și fapte ci doar comunicate sau instituții.
De femei, ce să mai vorbim! Misoginismul e în floare.

În  perioada 1-9 martie, revista noastră își propune să promoveze acele femei remarcabile dar mai puțin cunoscute de opinia publică din diferite domenii de activitate.

Are un nume neobișnuit pentru public dar întâlnit mai des în Vâlcea și pe Valea Topologului. Doamna Cateluța Marinescu de la Șuici este una dintre acele femei care trebuie promovate pentru decență, profesionalism și patriotism local.

De profesie inginer zootehnist, absolventă a Facultăţii de Agronomie din București, înainte de 1989, intrată în administrație ca inginer la primărie și apoi ca secretar, Cateluța Marinescu este la al doilea mandat de viceprimar în comuna Șuici și toată lumea o iubește.

Cunoscând pe de rost legile, toate procedurile pentru orice activitate din compartimentele micuței primării, fără a dori să epateze ci doar să completeze, doamna viceprimar face o echipă nemaipomenită cu primarul Iatagan și chiar dacă sunt membrii PSD, spiritul gospodăresc, dorința de a face investiții exced doctrinei de partid și exemplelor de lene și incompetență din localitățile vecine, semn că spiritul întreprinzător al Bratienilor care au locuit și la Șuici a reprezentat un model pentru toată lumea.

Un singur exemplu: Primăria Șuici a avut ca investiții în drumuri și poduri anul trecut aceași sumă ca a Primãriei Orașului Ștefanesti, diferența de buget este însă de zece ori mai mare la ultimii.

Cateluța Marinescu este căsătorită, are o fată de care este foarte mândră pentru că a devenit medic oncolog iar când am făcut fotografia pentru acest material, așa cum îi stă bine omului patriot de pe Topolog, a dorit să promoveze merele pe care toți locuitorii le au prin livezi, invitându-i pe toți să le cumpere.

Articole similare

Recomandat
Close