Monden

EVENIMENTELE TRISTE ALE ARGEȘULUI-2016 RETROSPECTIVĂ

Anul 2016 a fost marcat de o serie de evenimente mai puțin fericite care au făcut din Argeș cap de afiș la posturile de televiziune,în ziare și pe agenda miniștrilor.

În luna februarie,criza bebelușilor declanșată de moartea a trei fetițe din Argeș s-a lăsat cu mitinguri

de protest,schimbarea prefectului,controale și vizita lui Dacian Cioloș în Argeș,a fost un moment de cumpănă și de neputință al sistemului sanitar din Argeș,pe lângă cel de corupție,cunoscut deja.

În luna următoare,fabrica de lactate Brădet a fost afectată mediatic dar și ca vânzări de un scandal pornit din Italia în ceea ce privește calitatea unor produse,bănuite ca ar fi fost cu e-coli.Solidaritatea argeșenilor și a Românilor care au sprijinit cum au putut brandul ”Brădet” au fost însă mai puternice.

Vara a urmat fenomenul ”Sclavie la Berevoiești”când,întreg mapamondul a rămas uimit de condițiile din secolul XXI în care trăiau mai mulți români,în lanțuri,privați de libertate,bătuți și sub condiția și demnitatea umană.

În luna august,înmormântarea soției regelui Mihai a ținut prima pagină dar a și întors pe dos toate planurile estivale ale românilor,fiind declarate trei zile de doliu național.15578655 1105871509525401 654007520812008836 n1 6a0cf

Sfârșitul lunii decembrie a adus industriei de automobile,argeșenilor și României o veste deosebit de tristă.În vârstă de 74 de ani,s-a stins omul care a ținut economia României în spate.Constantin Stroe,fostul director de la Dacia,a fost înmormântat cu onoruri militare în prezența a sute de argeșeni.

Articole similare

Recomandat
Close