Monden

DOCTORUL CALIOPIE VINDECĂ FACULTATEA DE TEOLOGIE DE LA PITEȘTI

Asemeni lui Superman care își pune costumul zburător și salvează planeta,  călugărul Caliopie și-a pus roba de profesor universitar, plătit cu ora, și a plecat să salveze facultatea de teologie de la Pitești. Începând cu acest an, „mâna dreaptă” a ÎnaltPreasfințitului Calinic va preda câteva ore de Liturgică sau Dogmatică în cadrul Universității Pitești, la master.

 

Protosinghelul poate să facă acest lucru, având în vedere că a devenit doctor cu acte în regulă, în urmă cu ceva ani, în urma susținerii lucrării pe care a realizat-o în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și sub îndrumarea lui ÎPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului. Din cauza măgăriilor făcute de predecesorii lui Caliopie cu lucrările de doctorat, ÎPS Calinic a interzis să se mai dea admitere la Secția Pastorală(aceea care școlește preoții) și rămână doar cu secțiile Asistență Socială, Artă Sacră și câteva mastere. Automat și finanțele au scăzut simțitor, astfel încât mulți profesori s-ar putea vedea nevoiți, în viitorul apropiat, să-și ia rămas bun de la catedră. 

Asemeni păstorului care-și conduce turma( să sperăm că nu-i ia 40 de ani ca lui  Moise și întreabă înainte care e direcția bună) a dat șfară în arhiepiscopie și imediat s-au înscris la master 60 de preoți, pe bani.  A rămas lumea cu gura căscată de la atâta sete de cunoaștere! Acum, toți stau cu sufletul la gură, ca să vadă dacă se va reobține licența de funcționare pentru Secția Pastorală. 

Articole similare

Recomandat
Close