Monden

De ce gesticulează italienii?O posibilă explicație istorică

Italienii sunt, de departe, unul dintre cele mai captivante popoare din Europa cu o istorie veche de mii de ani. Totuși, de ce dau permanent din mâini italienii?

Italienii vorbesc repede și au o limbă melodioasă. Totuși, aceștia nu ratează ocazia să se folosească de mâini și să gesticuleze atunci când situația o cere. Obiceiul s-a moștenit din moși-strămoși și a devenit involuntar pentru locuitorii din Peninsulă. Mulți români au preluat și ei aceste obiceiuri după o vreme de stat prin Italia,

Gesticulatul este, în primul rând, folosit de italieni ca formă de exprimare pentru a însoți conversația și nu ca un substitut pentru comunicarea verbală. Ajutându-se de limbajul trupului, indivizii doresc în mod inconștient să fie mai vizibili și să ocupe mai mult spațiu într-un cadru urban aglomerat adăugând elemente fizice la comunicarea lor.

Copiii italieni își imită părinții sau bunicii și astfel gesticulatul a devenit „un mod de viață” și „o carte de vizită” pentru italieni.

 Italienii au dezvoltat gesticulatul ca o formă alternativă de comunicare în secolele în care au trăit sub ocupație străină – de către Austria, Franța și Spania în secolele XIV-XIX – ca o modalitate de comunicare fără înțelegerea stăpânilor lor. În urmă cu sute de ani, în fiecare oraș-cetate se vorbea alt dialect, limba italiană a suferit multe modificări. Gesturile, în schimb, au rămas aceleași.

Vă prezentăm cel mai relevant film creat de Dolce Gabbana cu semnificația celor mai populare gesturi italiene.

Articole similare

Recomandat
Close