Monden

Cum un rege îi fură nevasta unui ofițer piteștean într-o zi de 14 februarie și rămân pe veci!

În 1925, principele moștenitor Carol – fiul regelui Ferdinand și al reginei Maria – a renunțat la tron pentru a trăi la Paris, alături de iubita sa, Elena Lupescu, fiica unui farmacist evreu convertit la ortodoxie și fosta soție a unui ofițer din Pitești pe nume Ion Tâmpeanu. Din ziua în care s-au cunoscut, până în ziua în care au fost reînhumați la Curtea de Argeș, în anul 2003, la sugestia lui Răzvan Teodorescu, această zi în care este sărbătorită iubirea la catolici, a avut pentru celebrul cuplu o conotație specială.

Această poveste de dragoste dintre regele Carol al II-lea și Elena Lupescu n-ar trebui citită neapărat într-o cheie politică.

Se pare că ar fi cunoscut-o pe Elena Lupescu Într-o zi de 14 februarie și de atunci au rămas nedespărțiți. După ce a participat la funeraliile Reginei Alexandra la Londra în noiembrie 1925, Carol al doilea a luat trenul spre Paris unde era aşteptat de către iubita sa Duduie, Elena Lupescu. Au locuit o vreme la Milano și la Veneția iar tot într-o zi de 14 februarie, la un an de când erau împreună, au plecat la Paris unde s-au stabilit pentru cativa ani, Carol renunțând la tron.

Era cea mai eleganta femeie din Capitala, traia viata intr-o petrecere continua după ce s-a întors în țară fiindcă iubitul său devenise rege.

Elena Lupescu a fost o femeie care a stiut ce a vrut- l-a vrut pe Printul Romaniei Carol al-II-lea si l-a cucerit pe viata. Despre ea se spune ca avea peste 200 de rochii, 3 hermine albe, 16 blanuri, 8 vulpi si 4 cape. In total 38 de cufere mari pentru imbracaminte si argintarie, o colectie de bijuterii extrem de valoaroase si multi bani.Caracteristice acestei perioade sunt rochiile cu talia joasa, cu o lungime care nu trece de glezne, dar care nu urca mai sus de linia genunchilor. Penele, paietele, perlele si alte asemenea accesorii fac deliciul rochiilor in voga in anii ‘20. De asemenea, la rang inalt se aflau atunci si tesaturile pretioase, precum matasea, la fel ca orice alt element vestimentar care emana lux.

A fost prima purtătoare româncă de ”little black dress” de la Chanel.

Regele Carol al II-lea a părăsit România pe 7 septembrie 1940 şi a locuit, pentru un timp, în Mexic şi Brazilia, pentru ca, după 1947, să se stabilească în Portugalia. S-a căsătorit cu Elena Lupescu în anul 1947. A murit la 4 aprilie 1953, la Lisabona, în urma unui atac de cord, şi a fost înmormântat la Mănăstirea Bisericii ”Sao Vicente”, alături de regii Portugaliei. În urma demersurilor începute de Guvernul României la 18 decembrie 2002 pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale fostului suveran, la 13 februarie 2003 acestea au fost aduse în ţară, împreună cu cele ale ultimei sale soţii, Elena Lupescu. Osemintele fostului suveran au fost reînhumate, la 14 februarie 2003, după o ceremonie militară şi religioasă, în fostul paraclis al Mănăstirii Curtea de Argeş, iar cele ale Elenei Lupescu lângă o bisericuţă din lemn, la marginea parcului mănăstirii, deși conform legii era și prințesă și soție.

Articole similare

Recomandat
Close