Monden

Cum arătau vipurile din Argeș în copilărie. Fotografii inedite!

Sunt convinsă, dragă cititorule, că și tu îți aduci aminte cu mare drag de copilărie. Acea perioadă a vieții în care totul era simplu, frumos și nu trebuia să faci mai nimic.Perioada în care părinții îți făceau toate poftele și tu stăteai cât era ziua de lungă pe-afară cu prietenii, la joacă.Copilăria este cu siguranță cea mai prețioasă perioadă a vieții de aceea mai mulți argeșeni de succes care au reușit în diferite domenii au acceptat bucuroși să ne dea o poză din albumul lor cel mai drag cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Marius Nicolaescu

Marius Nicolaescu- vicepreședinte CJ Argeș a copilărit la Stâlpeni și cea mai importantă și strălucitoare figură pentru el rămâne mama, învățătoarea Filofteia Dragomir, iubită și respectată în tot Muscelul. Domnia sa și satul în care a copilărit(Pițigaia) i-au insuflat toate valorile în care crede și azi(puterea de muncă, educația ancestrală, educația primară, bunul simț, pacea interioară), l-a îmbrăcat în costume populare de mic , iar azi, chiar dacă se ocupă de partea de investiții sau drumuri, promovează zilnic valorile argesenilor.

Gelu Tofan

Născut în județul Galați, actualul viceprimar al Piteștiului- Gelu Tofan a fost educat de mic să fie optimist în orice situație, harnic și că familia este ceea ce contează, în bogăție sau sărăcie. Nu în ultimul rând, a fost direcționat spre școală și performanță. Aici avea 4 ani și apare în fotografie alături de mama sa- Vera.

Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura Oprescu a urmat Școala Generală din Mihaesti unde nu a încetat să poarte cordeluță și uniformă chiar și după Revoluție. Atât ea cât și sora care este medic în Franța, au fost îndemnate de mici să învețe bine ți să ajungă departe. În această poză exersează viitoarele discursuri din Parlamentul Romaniei pe scena de la Valea Popii, cu ocazia serbării de sfârșit de an la vârsta de 8 ani.

Tiberiu Irimia

Tiberiu Irimia, consilier local PNL, medic și proprietar de clinică, a avut o copilărie fericită, frumoasă și mai ales plină de muzică. Provenit dintr-o familie de intelectuali cu notorietate, a fost îndrumat de mic să învețe bine, să cânte la pian și nu în ultimul rând, să se îmbrace frumos. Peste ani, aceleași valori vrea să le insufle și el celor doi copii. Aici avea 5 ani și poza ca un adevărat model.

Georgeta Chițoran

Georgeta Chițoran este cea mai bună profesoară de canto a Argeșului, șef de catedră la Liceul Dinu Lipatti, dar și o solistă de muzică populară foarte apreciată de televiziunile naționale sau specialiștii în domeniu. Vine din zona Romanațiului, de la Corabia, dar s-a stabilit la Pitești din momentul în care a fost admisă la Liceul Dinu Lipatti. A moștenit vocea frumoasă de la tatăl său care este preot și mai toate fotografiile ei din copilărie sunt pe scenă cântând, fiindcă doar asta a făcut de când se știe.

Bogdan Minciunescu

Bogdan Minciunescu este un tânăr inginer la Dacia în plină ascensiune și în politică. Consilier local PSD la primul mandat, candidat la parlamentarele din 2020. Vine dintr-o familie cu 4 copii din Mioveni, a absolvit Colegiul Bratianu și își amintește că nu s-a plictisit niciodată copil fiind chiar dacă nu existau jocuri la calculator și gadgeturi.

Mihai Alexandrescu

Mihai Alexandrescu, directorul Muzeului Național Bratianu, a fost un răsfățat de mic fiindcă nu a mai avut frați. A locuit într-o casă frumoasă, a citit de mic enorm și a avut părul lung, în clasa a IX-a câștigând Mister Boboc Zinca Golescu.

Argentina Culcuș

Argentina Culcuș, președinte PNL Mioveni, a iubit de copil toate instrumentele muzicale și serbările. De fel din Coșesti, a ajuns cu familia la Mioveni, un oraș care abia se năștea și a ramas impresionată de multitudinea de culturi și obiceiuri descoperite la vecinii din bloc, unii din Moldova, alții din Banat sau Maramureș. Cultul pentru familie și ajutorul necondiționat sunt primele valori care i-au fost insuflate.

Felix Goldbach

Felix Goldbach, noul manager al Teatrului Alexandru Davila, s-a născut și a copilărit într-o familie numeroasă(3 frați și o soră) iar de mic a fost îndrumat să studieze temeinic un instrument cu profesorii prestigioși și serioși din Botoșani. Învațatura la superlativ a fost literă de lege, mama lui Felix- Ana, fiind cadru didactic iar tatăl având o predispoziție spre ordine și disciplină, specifice celor proveniți din vechiul Imperiu Austro-Ungar.

Articole similare

Recomandat
Close