CulturăMonden

Cea mai iubită bunică a Argeșului- imagini în exclusivitate

Revista noastră are bucuria să vă prezinte în exclusivitate imagini cu cea mai iubită și controversată bunică a Argeșului- Araxy Negoșanu, manager al Centrului Cultural Argeș. De ce iubită? Fiindcă a stăpânit timp de 4 ani cele mai importante branduri pe care argeșenii le adoră, cel dintâi fiind Doina Argeșului.De ce controversată? Fiindcă stăpânirea de multe naște invidii, mai ales dacă ai lacune de management sau artă.

Aceasta s-a aflat împreună cu fiica și nepotica ei frumoasă foc și îmbrăcată la fel, în Trivale, la un concert în aer liber oferit de orchestra și soliștii de la Doina Argeșului duminică seara.

Proiectul de a scoate cultura în stradă îi aparține lui Marius Nicolaescu încă din anul 2020 iar Adrian Bughiu îl continuă cu succes. Araxy a apărut îmbrăcată frumos, chiar scump, departe de imaginea pe care o avea la Teatrul Davila unde rotea două fuste și trei bluze ponosite.

Solistele ei…sunt jale! Una e îmbrăcată cu costum de Macedonia, alta din zona Oltului, alta și-a mulat poalele pe trup și de marame sau legatoarea aceea bătută cu fluturi și mărgele specifică nouă, care amintește lumii că descindem din locul de unde au apărut primii voievozi, nu discutăm că lipsește.

Cea mai fashionistă și cu mult bun gust este Cristina Turcu Preda, un brand în materie de muzică populară, cu albume scoase la Electrecord înainte de 1989, care prin fișa nu are voie sa cânte ci doar să organizeze( ca la nebuni), așa că stă cuminte dar severă și îi bagă în scenă pe soliștii care cântă orice dar nu muzică din Argeș.

Partea bună e ca lumea a fost încântată și a fost multă iar orchestra, aproape taraf, cu doar 9 persoane, a cântat sublim. Două viori s-au auzit în noapte, în loc de 5 cât are orchestra, magic. Erau Virgil Iordache și Cătălin Iancu și nu știai pe care să îl alegi.La fel de fermecat a fost și naiul lui Ionuț Carstea.

Pe la jumătatea evenimentului fiindcă a fost anunțată că e și o ziaristă obraznică prin zonă, a venit și jupâneasa culturii argeșene-Roxana Stoenescu- doamna din imagine cu pantalonii verzi pe care și i-a dat jos în toate mandatele și a facut cum a vrut X sau Y, indiferent de legalitate sau moralitate. Ce sa faci când ești de la Babaroaga și trebuie să te agăti, ca și suratele ei din cultură, de pul- pana cuiva( off, tastatura)!

Vi se pare că se uită urât în poză? Nu e pentru cititori, privirea e pentru una de la un Cămin Cultural de la țară care se afla în mulțime și o să îi amintească mereu că e o impostoare iar CJ Argeș a a aruncat de-a lungul timpului perlele la porci sau scroafe, după caz, că nu e suficient să evaluezi managementul Bibliotecii Județene ci trebuie să și citești o parte din cărți, că nu e suficient să vizitezi Muzeul Golești ci trebuie să te anime valorile acelor oameni care au trait acolo, că Teatrul Davila nu poate să fie doar o „societate” de binefacere pentru prieteni și exemplele pot continua.

Noi trebuie să continuăm să sperăm la ce e mai bun fiindcă suntem Argeșul Frumos!

Articole similare