Monden

Cât a costat pixul cu care s-a semnat contractul pentru autostrada Pitești- Sibiu

Umblă vorba prin popor ” viața mea, banii mei stau în pixul tău”! O expresie des întâlnită atunci când vrem să dăm greutate unei decizii, unui contract semnat, cum a fost cel de astăzi de la Pitești care va schimba în bine viața a milioane de oameni.

Doamna Mariana Ioniță de la C.N.A.I.R. a făcut și ea istorie, punându-și semnătura pe contractul cu ASTALDI, în valoare de 1,83 miliarde de lei. Dar cât a costat pixul, fiindcă nu a semnat cu stiloul? Ei, bine, a fost 1,5 lei. De culoarea cerului vara, este cel mai întâlnit obiect în primăriile sărace, în mâinile celor care strâng semnături, la poștașii care aduc pensia și alte ipostaze de gen. Nici Pier Luca Canino de la celebra firmă italiană ASTALDI, nu a folosit vreun stilou atât de prezent în cultura din care provine sau măcar unul din cele inventate de Poenaru, a mers tot pe un pix corporatist. Poate la Pitești era potrivit un stilou cu peniță din aur, un Cartier sau un Montblanc ediție limitată, la așa eveniment, sau poate că nu, fiindcă această autostradă va fi pentru cei mulți, pentru toți șoferii, pentru toate mașinile și mai ales pentru Dacia noastră!

Liberalii argeșeni alături de Ludovic Orban- accesorizați regulamentar

Altfel, lume multă la sala de la Consiliul Județean Argeș. Premierul Orban deși reținut în declarații și în aplauze, a venit foarte bucuros la Pitești fiindcă acest proiect îi aparține și l-a inițiat pe vremea când era ministrul Transporturilor. Bucuroși au fost și liberalii argeșeni, dar mai ales riguroși și foarte disciplinați în ceea ce presupune lupta cu răspândirea Covid -19. Mănuși, măști puse regulamentar dar și costume bine croite este pe scurt descrierea pentru Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, Dănuț Bica, deputat sau Gelu Tofan, vicepreședinte și purtător de cuvânt.

Gheorghe Alecsei

Gheorghe Alecsei a schimbat mai multe măști, la propriu, nu la figurat,desigur, pe parcursul ceremoniei. Dacă pe treptele de la Prefectura Argeș l-a întâmpinat pe Ludovic Orban purtând o mască galbenă, în interior, i s-a sugerat să opteze pentru ceva mai discret. Nu a rezolvat însă problema cu mănușile, nici el, nici domnul Postelnicescu.

Una peste alta, toți s-au molipsit de optimism și speranța că nu peste multă vreme, autostrada va deveni circulabilă!

Articole similare