Monden

Care au fost scandalurile și disputele Argeșului în 2022

Anul 2022 a fost unul bogat pentru presa din Argeș dar și cea națională, anumite subiecte trezind un mare interes. Pe locul întâi se află nume sonore din PSD Argeș cu situații care au îngrozit România: interlopi, homosexualitate, hărțuiri sexuale și multe alte bazaconii.

Primarul Georgescu de la Mioveni ia cafteală la el în birou

 Primarul PSD Ion Georgescu de la Mioveni a apărut în februarie în spațiul public să reclame că fost lovit peste față de Stelică Crăciun și s-a încăierat cu un alt afacerist, patronul unui local din Piteşti la el în birou, etichetându-i ulterior ca interlopi. Cazul e în desfășurare, întrebarea persistă: ce căuta un neprihănit ca el  în astfel de combinații. Cum să te bată cumnatul unui alt primar de la PSD, dacă te-a bătut? Unde e siguranța unui trai mai bun promisă cetățenilor?

Nevasta lui Bughiu- dosar penal fiindcă vindea fake-uri în buricul Piteștiului

bug d53fa

Luna mai a venit cu reprezentanții companiilor Tommy Hilfinger, Puma, Polo, Louis Vuitton, Burberry, Christian Dior, Chanell, Adidas, Armani, Zara, Nike, Converse sau Gucci care au acționat-o în judecată pe soția vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu pentru că vinde produse contrafăcute.

Dosarul a fost deschis acum câțiva ani, în condițiile în care Adrian Bughiu fusese și prefect interimar sau subprefect, a reușit, spun gurile rele, să își scape nevasta de ceva mult mai grav, adică evaziune fiscală, fiindcă hainele erau luate din Turcia fără factură, desigur. Povestea continuă fiindcă dosarul a ajuns la unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, care după mai mulți ani de cercetări a dispus trimiterea în judecată a Laviniei Bughiu pentru infracțiune la legea privind mărcile şi indicațiile geografice.

Adrian Bughiu este nelipsit de la toate întâlnirile PSD Argeș, aspiră la o funcție importantă și cu nerușinare se pozează în toate contextele deși poate să se ascundă sau să își dea demisia era soluția rezonabilă.

Primarul PSD al celei mai mari comune din România acuzat de hărțuire sexuală

Sfârșitul lunii iunie a adus Argeșul și primarul PSD din Călinești în atenția României. Mihai Georgescu, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Pe reţelele de socializare, dar şi în presa locală din Argeş, a apărut o înregistrare în care, Mihai Georgescu îi cerea favoruri sexuale unei tinere, care i-ar fi nepoată, în schimbul angajării la cabinetul său ca și consilier personal. Siguranța unui trai mai bun, conform sloganului!

PSD Argeș a anunțat la acel moment suspendarea acestuia din funcțiile politice. „Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare.” După cîteva săptămâni, același primar zâmbea din fotografii la braț cu toți liderii PSD.

Prefectul Perianu și Lasconi se ceartă pe Bulevardul Pardon

La Campulung Muscel a izbucnit un mare scandal încă din vară, datorat autorizațiilor de construcție ale Bulevardului Pardon.

Primărița din Câmpulung, Elena Lasconi (USR), l-a acuzat pe prefectul de Argeș, Radu Perianu, de „rea credință și gargară politică”, în scandalul iscat după blocarea lucrărilor pe Bulevardul Pardon, aflat în reconstrucție din 2020.

Elena Lasconi a făcut audiențele cu cetățenii în stradă, în semn de protest față de acțiunea Prefecturii Argeș. Prefectura Argeş a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire ce stă la baza reabilitării Bulevardului Pardon din Câmpulung Muscel. Demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în documentaţia întocmită în mandatul fostului primar Liviu Ţâroiu (PSD). Primarul Elena Lasconi reclamă că acţiunea ar fi una politică, după ce timp de trei ani autorităţile nu au avut reacţie.

Deputatul PSD Aurel Bălășoiu acuzat de viol și în ipostaze intime cu alți bărbați

Mai multe imagini, publicate în exclusivitate de Gândul, în care deputatul de Argeș Aurel Bălășoiu apărea dezbrăcat, în ipostaze intime, alături de un tânăr, provocau, în toamna acestui an, un scandal uriaș care, după ce a afectat PSD, s-a extins, repede, către Biserica Ortodoxă Română (BOR).

Cristi Călin, supranumit și „Călugărul-amant”, a devenit unul dintre personajele principale în acest mega- scandal sexual, după ce a formulat un denunț la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care privea o serie de infracțiuni de natură sexuală, comise de politician.

În ziua de 6 decembrie, un băiat în vârstă de 15 ani, care ar fi fost agresat sexual de deputatul Aurel Bălășoiu, a fost audiat, în prezența mamei sale, de către procurorii Parchetului General, în cel de-al treilea dosar deschis pe numele parlamentarului. Adolescentul ar fi izbucnit în plâns atunci când a trebuit să descrie modul în care a fost abuzat de politicianul în vârstă de 62 de ani. La rândul său, Aurel Bălășoiu a fost audiat, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a se apăra în fața noilor acuzații de agresiune sexuală. La ieșirea de la audieri, Gabriela Zoană, avocata lui Aurel Bălășoiu, a precizat că, în acest moment, deputatul are calitatea de martor într-un singur dosar. Parlamentarul a spus că nu își va da demisia din Camera Deputaților și că se consideră nevinovat. Povestea continuă!

Articole similare

Recomandat
Close