AFLĂ DE UNDE POȚI ACHIZIȚIONA SINGURUL CEAS CARE A AJUNS PE LUNĂ
Acesta este un articol pentru iubitorii luxului, pentru colecționarii de branduri în ediție limitată dar și pentru cei care au fost sau sunt mereu pe Lună, într-un fel sau altul. La Monaco, Nisa sau Cannes, dacă vă grăbiți puteți intra în posesia unui ceas Omega al cărui ambasador este George Clooney la doar 10 000 de euro.Iată și povestea din spatele acestei bijuterii de pus la mână și în suflet!
Neil Armstrong şi Buzz Aldrin(foto) au devenit primii oameni care au mers pe suprafaţa lunară, începâns cu ora 02:56,21 iulie 1969.Misiunea Apollo 11 este cu siguranţă cel mai celebru moment din patrimoniul spaţial considerabil al firmei OMEGA. Dar călătoria pentru a ajunge la acest punct a început cu mai bine de 10 ani înainte, în 1957, când a fost lansat primul OMEGA Speedmaster.Datorită designului său robust, sigur şi uşor de citit, Speedmaster a devenit cunoscut sub numele de „alegerea piloţilor” şi a fost adoptat de cei din Forţele Aeriene ale SUA.
Succesul lui Apollo 11 a fost sărbătorit cu fervoare în întreaga omenire în 1969. Un Speedmaster din aur a găzduit calibrul 861 şi a fost prima ediţie comemorativă numerotată a lui OMEGA, cu doar 1.014 modele produse între 1969 şi 1973. Primul dintre acestea a fost creat pentru Preşedintele SUA Richard Nixon, cu numărul doi alocat vicepreşedintelui american Spiro Agnew. Nu numai că este un ceas frumos pe care să-l priveşti, cu amestecul său de aur şi burgundy, dar el reprezintă cel mai mare omagiu adus astronauţilor NASA care au dus omenirea pe lună.
Urmând faimosul design al modelului Speedmaster BA145.022, acest nou cronograf a fost fabricat dintr-un nou aliaj de aur de 18K şi este alimentat de noul calibru Master Chronometer 3861.Cadranul periat pe verticală este marcat cu „Au750” din cauza utilizării aurului solid şi este îmbunătăţit de indicii negri faţetaţi din onix, aşezaţi în marcajele de oră lustruite, precum şi de arătătoarele de ore şi minute, umplute cu lac negru şi arătătoarele colorate în negru ale cronografului central de secunde şi arătătoarele subcadranelor.
Inelul exterior al spatelui carcasei prezintă marcajele gravate mecanic: „1969-2019” şi numărul ediţiei limitate evidenţiat în burgundy, precum şi „Master Chronometer” necolorat.
Inelul decorativ interior, realizat de asemeni din aurul Moonshine de 18K, a suferit două procese separate de ablaţie cu laser, precum şi două tratamente color PVD (Physical Vapour Deposition) în albastru şi negru. Acest tratament a produs următoarele rezultate rafinate:- un albastru ocean mat care înconjoară o hartă parţială a continentelor americane (lustruit ca finisare), cu o privire asupra lansatorului de rachete de la Cape Canaveral (cunoscut drept Cape Kennedy între 1963 – 1973)
– un fundal negru cu finisaj mat care accentuează marcajele lustruite, ce includ „APOLLO 11 – 50th ANNIVERSARY” şi ” THE FIRST WATCH WORN ON THE MOON „.
În final, o inserţie de meteorit lunar, reprezentând Luna a fost, introdusă delicat în cavitatea inelului.
Interesant, Pământul şi Luna de pe inelul interior au fost realizate în proporţie reală (3,67: 1 în diametru).