Argeșul frumosCulturăFără categorie

Succes zdrobitor la Olimpiada Națională de Muzică pentru Liceul Dinu Lipatti

Săptămâna aceasta s-a desfășurat la Timișoara, finala națională a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale, o avanpremieră artistică a ceea ce ar trebui să devină viitoarea Capitală Culturală Europeană Timişoara 2023.

Din județul Argeș, au participat 4 concurenți, toți de la Liceul de Arte Dinu Lipatti și toți au fost pe podium, doi dintre ei câștigând locul I.

Astfel, Andreea Mitran din clasa a XII-a, secția- canto popular la clasa profesoarei și îndrăgitei artiste Georgeta Chițoran-Orașeanu, care a și însoțit-o plină de emoții dar și de mari așteptări fiindcă știa ce a pregătit, a câștigat competiția obținând locul întâi.L-a avut ca și profesor corepetitor pe Andrei Oraseanu.

Andreea Mitran alături de profesoara Georgeta Chițoran

Premiul I la nai a revenit indiscutabil tot Argeșului și merge pe Valea Topologului la Maria Mădălina Lupu, elevă la clasa profesoarei Gina Sandu, profesor corepetitor Andrei Oraseanu. Despre Mădălina Lupu știm cu toții că este deja un artist cu un repertoriu serios, o colaboratoare și elevă dragă și a maestrului Gheorghe Zamfir care îi scrie piese și îi îndrumă pașii, alături de familia care o susține.

Andrei Orășeanu și cele două premiante

Premiul III tot la nai a fost obținut de Matinca Diana, profesor Gina Sandu, corepetitor Andrei Oraseanu.

Alexandra Mitran

Un alt premiu important care face cinste liceului unde s-au pregătit soprane importante ale României este locul III, obținut de Alexandra Dumitrache, din clasa a XII -a, secția-canto clasic, de la clasa profesoarei Andra Costea, profesor corepetitor- Radu Titi.

O familie cu emoții la Timișoara:Georgeta Chițoran și Andrei Orășeanu

Articole similare