Niște ponturi cu școli bune pentru grupa pregătitoare
Ministerul Educației a publicat toate detaliile cu privire la modalitatea de înscriere clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022. Noi pe lângă calendar, vrem să vă prezentăm și câteva școli unde să vă înscrieți copiii.
O să începem, bineînțeles, cu localiatea care a stat la temelia școlii românești- Ștefănești. Cele două unități de învățământ, ”Constantin Brâncoveanu” și ”Vintilă Brătianu” au condiții pe care multe alte școli din Pitești doar le speră. Așa cum zic mulți părinți sau bunici, anul acesta ”pică și niște învățătoare foarte bune”și dacă nu vă grăbiți, puteți să nu mai prindeți loc sau să ajungeți ca mulți snobi ai Ștefăneștiului ce locuiesc lângă aceste școli care scot olimpici pe bandă rulantă dar fac naveta la Pitești, să nu zică vecinii despre ei că nu sunt suficient de bogați. Oare ce vor zice copiii lor când se vor face mari și vor înțelege că le-a fost răpită o șansă la educație într-un mediu sănătos, lângă trei monumente de importanță națională( Muzeul Național Brătianu, Ferma Florica, Biserica Florica) în cazul Școlii Vintilă Brătianu sau lângă Muzeul Golești, în locul unde banul Radu Golescu fonda prima” școală slobodă obștească” sau Școala de la Valea Mare unde Liviu Rebreanu dădea anual bani premianților. Să nu mai zicem că pe vremea când unle școli din Pitești nu aveau termopan, la Ștefănești, se scria la tablă electronică.
O altă recomandare pentru părinții ai căror copii manifestă veleități artistice este clasa de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti”. Și despre învățătoarea care îi va prelua pe micuți, toți liceeni și artiștii care i-au trecut prin mână au doar cuvinte de laudă.
Pe Valea Topologului, iese în evidență o școală mică unde cuvântul care guvernează spiritul clădirii este ”suflet”. Această unitate de învățământ se află la Bârsești, în comuna Tigveni, iar elevii de aici, puțini la număr, fiindcă mulți din zonă sunt plecați prin Italia sau Anglia, primesc pe lângă educația din programa școlară una religioasă și de înaltă ținută morală. Cine nu crede, să consulte pagina lor de Facebook.
Și la școlile din Curtea de Argeș și Câmpulung mediul este unul propice pentru micuții care vor păși în toamnă spre grupa pregătitoare iar rezultatele se pot vedea la concursurile și olimpiadele de mai târziu. Păcatul acestor școli este faptul că permit în vecinătatea lor dughene și magazinașe de unde copiii își cumpără cola, chipsuri sau shaorme, nivelul de obezitate la vârste fragede fiind unul îngrijorător.
Despre școlile din Pitești mult lăudate, la care toată lumea face naveta din localitățile învecinate( Școala 10, Școala 11, Școala 20), vă putem spune doar că au dascăli pregătiți dar distrug caractere și buzunare. Deși nimeni nu recunoaște oficial, fondul clasei, cheltuielile neprevăzute, activitățile extrașcolare și alte excursii pe care le vor inventa aceste școli după pandemie, exced bugetului oricărei familii normale. Lipsa uniformei și a disciplinei de a nu primi elevii cu telefoane mobile de mii de euro în clasă, face din elevii mai puțin bogați victimele celor dintâi. Să nu mai zicem de episoadele cu elevii romi sosiți din Zăvoi și periferiile neasfaltate, amenințați cu darea afară din școală doar fiindcă au noroiul prea mare pe bocancii sărăcăcioși și murdăresc sala de clasă. Așadar, mai bine să fiu primul în satul meu, decât al doilea la Roma.
Înscrierile au început în data de 17 martie 2021. Fiecare unitate de învățământ și inspectoratul școlar trebuie să afișeze circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase alocate. În perioada 29 martie – 28 aprilie 2021, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali trebuie să completeze/ depună/ transmită cererile-tip de înscriere. Acestea vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea.
A doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare anul școlar 2021-2022 se va desfășura între 21 mai – 4 iunie 2021 pentru ocuparea locurilor rămase libere după prima etapă. Succes!