Cultură

Veste uriașă pentru musceleni de la Ministrul Culturii, Raluca Turcan

O veste uriașă pentru Câmpulung și micile comunități din Muscelul nostru istoric vine de la doamna ministră a Culturii, Raluca Turcan.

În perioada septembrie 2023 – aprilie 2024, într-un spațiu inedit, toată frumusețea meșteșugurilor și a costumelor populare din zonă, talentul pictorilor și fotografilor, dinamismul ansamblurilor populare din Câmpulung și localitățile învecinate ies la rampă cu ocazia celui mai mare proiect cultural finanțat de ministrul nostru liberal și implementat de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”.

„Poiana Culturală Câmpulung Muscel” este unul dintre cele 17 proiecte pe care Ministerul Culturii le finanțează în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului (sesiunea 3), cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021, puse la dispoziția României de Norvegia, Islanda și Liechtenstein. 

„Cu un buget de aproximativ 200.000 euro, asigurat 100% din bugetul Programului implementat de Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, <<Poiana Culturală Câmpulung Muscel>> reprezintă o inițiativă în premieră ce urmărește să sprijine artiștii și comunitatea locală din Câmpulung Muscel, un oraș care nu dispune de o infrastructură culturală adecvată pentru a deservi nevoilor culturale a celor 50.000 de oameni care locuiesc în municipiu și în localitățile învecinate”, a declarat ministra Culturii.

Alina Gorghiu, ministra Justiței și președinta PNL Argeș, salută, de asemenea, această inițiativă culturală fără precedent în spațiul cultural argeșean.

„Încercând să împlinească acest deziderat al apropierii artei de comunitate și de oraș, Ministerul Culturii, prin programul Ro- Cultura, a ales Câmpulungul și comunitățile din vecinătate să beneficieze de aproape 200 000 de euro prin acest proiect <<Poiana Culturală Câmpulung>>. Care înseamnă o avalanșă de 64 de evenimente ce acoperă toate domeniile artei. În plus, 60 de artiști se vor bucura de promovare, iar zeci de mii de spectatori devin beneficiarii unor momente de  înaltă ținută.

Îi mulțumesc doamnei ministră Raluca Turcanu pentru că Argeșul a fost ales în cele 17 proiecte care se vor implementa în lunile următoare în acest spațiu inedit, consilierilor locali liberali, iar domnului manager al Casei de Cultură ” Tudor Musatescu”, Liviu Iana, îi doresc mult succes în realizarea acestor evenimente.”

Articole similare