Cultură

TOT BANATU-I FRUNCEA!TIMIȘOARA CAPITALA CULTURALĂ EUROPEANĂ ÎN 2021

Anunțul că Timișoara este Capitala Europeană a Culturii 2021 a fost făcut vineri, 16 septembrie, în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Culturii.
Juriul a lăudat toate cele patru dosare de candidatură și a declarat că România a avut o competiție grea.
Conform declarațiilor lui Nicolae Robu, bugetul prevăzut pentru Capitală Culturală este de 45 de milioane de euro. Din total, 20 de milioane vor fi facilitate din bugetul local, 5 milioane din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar un milion de la Comisia Europeană.

Creierul operațiunii a fost…o femeie-Simona Neumann,președinte al Asociației TM2021!Aceasta a declarat: „Nu am fi reuşit să ajungem în acest moment fără sprijinul timişorenilor. Le mulţumim tuturor celor care ne-au scris, ne-au sunat, au participat la evenimentele şi la atelierele noastre, au răspuns la chestionare şi au stat de vorbă cu noi. Această primă victorie este a tuturor timişorenilor, am reuşit să găsim împreună conceptul şi să construim proiectul cultural care se potriveşte Timişoarei”
Câteva zeci de timișoreni au sărbătorit în stradă victoria orașului. Aceștia s-au întâlnit în fața Filarmonicii Banatul încă de la ora 17 și au așteptat cu sufletul la gură vestea cea mare. După câteva zeci de minute de tensiune și emoție, cei prezenți au fost informați că Timișoara a primit titlul de Capitală Culturală Europeană. Au urmat ropote de aplauze, strigăte de bucurie și îmbrățișări.
Al doilea oraș va fi desemnat de Grecia(Piraeus, Ioanina, Volos, Kalamata, Tripoli și Nafplion).
Argeșul va trebui să învețe mai întâi ce înseamnă,apoi să își adune puterile să participe și el cu ceva pe parcursul anului 2021,măcar de bun simț,nu doar cu folclor!

Articole similare