Cultură

TENTAȚIA PRIMĂVERII

Ce tentații mai oferim și noi papilelor gustative în această primăvară?Vin Floriile și apoi Paștele!Pe lângă tradiționalele specialități vă propunem o prăjitură istorică și culturală creată în micul laborator de la Alex Maison, Pitești,strada M.Eminescu, se știe!

Revista Agressive l-a surprins pe creatorul acestor minunate bijuterii de patiserie-Alex Vlădescu împreună cu partenera sa Luiza Ștefan în laborator.Iată imagini și citiți povestea!

În anii 1920,Anna Pavlova,celebra balerină a Rusiei, se afla într-un turneu mondial cu trupa de balet. Se spune că mulţi patiseri şi cofetari din acele timpuri şi-ar fi pus la lucru imaginaţia pentru a da la iveală o prăjitură care să încânte papilele gustative tot atât de tare pe cât încânta vederea un spectacol cu Anna Pavlova ca solistă. Până la urmă, prăjitura care îi poartă numele şi care este compusă dintr-un strat alb de bezea, acoperit cu frişcă, şi ornată apoi cu tot felul de fructe, este revendicată atât de neo-zeelandezi, cât şi de australieni.95088cee37aec40dd97f6fe4d115870c pavlova recipe pavlova meringue 7d2a7
Creată iniţial ca desert pentru ceai, reţeta prăjiturii Pavlova, este miezul unei adevărate disputate între bucătari, unde atât neozeelandezii cât şi australienii susţin că ar fi creat acestă prăjitură. După cum susţin neozeelandezii, un chef de la Hotelul Wellington ar fi fost primul care a realizat reţeta, lăsându-se inspirat de drapajul tutu-ului balerinei, care era de culoare albă şi avea ca decor trandarifi roşii cu frunzuliţe verzi.54267957 702687296799910 8602401254267682816 n d8cc0

De aceea, se pare că prezentarea iniţială a conținut căpşuni și kiwi, în încercarea de a imita cât mai mult posibil aspectul fustei. Pe de altă parte, australienii, consideră că Pavlova a fost inventată la un hotel din Perth şi numită după balerină, după ce unul dintre cei clienţii care au servit-o, a declarat că este “uşoară precum Pavlova”. Insă, indiferent de argumentele aduse în joc, nimeni nu poate afirma cu precizie cine este creatorul prăjiturii.

Articole similare