Cultură

Premieră! Festivalul Filmului European la Curtea de Argeș

Trei zile de cultură europeană în Argeș!

În perioada 18-20 mai, Curtea de Argeș devine gazda Festivalului European de Film, eveniment aflat la a XXVII-a ediție, o premieră absolută pentru Orașul Basarabilor, lucru datorat în primul rând președintelui Senatului României, doamna Alina Gorghiu.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

Fiindcă nu mai există cinematograf, iar mulți cinefili își doresc, Centrul de Cultură și Arte ” George Topîrceanu” de pe Bulevardul Basarabilor devine punctul de întâlnire pentru pasionații de film, regizori talentați și actori remarcabili .

Este prima dată când, în Curtea de Argeș, se organizează acest festival, iar timp de trei zile, orașul va fi animat de atmosfera magică a cinematografiei europene, locuitorii bucurându-se de proiecții gratuite ale unor filme premiate la Berlin, Veneția, Sundance sau Locarno, multe din ele lansate chiar anul acesta.

Gala de deschidere va avea loc joi, 18 mai, ora 19, în prezența președintelui Institutului Cultural Român, domnul Liviu Jicman și a doamnei președinte a Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu.

Articole similare