Cultură

PENSIONAR,FOST CIRIPITOR AL SECURITĂȚII VA PREZENTA FESTIVALUL ZAVAIDOC

Conducerea Prefecturii Argeș a afirmat de curând că există o criză a forței de muncă în Argeș. În realitate, nu există nicio astfel de criză. Singura problemă cu care se confruntă județul nostru este că dinozaurii nu sunt lăsați să moară și sunt menținuți artificial în funcții cu câteva tăvi de jăratic, precum calul bătrânului tată al lui Făt Frumos. Un exemplu în acest sens, recent și de actualitate, este legat de prezentatorul Festivalului Zavaidoc, organizat de Centrul Cultural Pitești.

După câteva încercări eșuate de a desemna pe cineva demn de Primăria Pitești, doar ca să se evite o anume persoană, a fost numit Dorin Oancea, care are 74 ani. Omul este o autoritate în materie de coregrafie, etnografie și folclor, având în vedere că a fost un cadru de nădejde cu mare trecere în perioada comunistă și nici nu stă tocmai bine la capitolul vorbit corect. Gurile rele spun chiar că ar fi fost turnător al fostei securități,de fapt era obligat și la plecare și la sosire să povestească tot.De ceva timp este pensionar și nu numai că ia o pensie destul de frumușică, dar își și rotunjea veniturile în calitate de director artistic al Teatrului “Al. Davila”, coregraf al Casei de Cultură din Bascov și al Ansamblului „Dorul”, de la Creație Populară.protest teatru 11

Familia lui a creat tensiuni în teatrul piteștean, anul trecut, când actorii și regizorii au ieșit în stradă, cu pancarte, ca să protesteze împotriva aducerii Ansamblului „Dorul” în teatru. Nu puține sunt turneele pe care atât el cât și fiul acestuia le-au întreprins pe banii CJ Argeș: Mexic, Indonezia, Coreea etc. Iar pe vremea comuniștilor, nu pleca nimeni în turneu în străinătate, fără ca Dorin Oancea să dea raportul securistului de serviciu. Dacă erai femeie lucrurile se rezolvau și pe orizontală; el fiind cunoscut ca având mare trecere la….petrecere. În timpul acesta, mulți tineri talentați nu au loc de muncă, pentru că se cere și vechime în domeniu, dacă nu știați, atunci când te duci să te angajezi într-o instituție publică. De multe ori, și dacă ai acea vechime, nu poți să te angajezi pentru că n-ai fluierat în biserica potrivită.

Dorin Oancea va face rabat de data aceasta de la 1500 lei, o găină și-o baterie de vin, onorariul lui obișnuit, pentru că este coleg cu Cornel Ionică în Clubul Pensionarilor. Aceasta nu este o răutate a revistei noastre, ci este o informație extrasă din darea de seamă a pensionarilor din cadrul PSD Argeș, aleși în 2016.

Articole similare