Cultură

ORAȘUL FERICIRII PAVAT CU AUR EXISTĂ!AFLĂ UNDE!

Există pe lumea asta și orașe ale fericirii pavate cu aur?DA!În Brazilia!Prima capitală,Salvador de Bahia colonizată de portughezi la 1459,populată ulteriror de mulți evrei, pe o stâncă mare cu vedere la Golful Todos os Santos a devenit repede un port principal și un important centru al industriei zahărului și al comerțul cu sclavi.Salvador a fost divizat în orașul de sus și cel de jos, cel de sus fiind zona administrativ-religiosă și zona în care majoritatea populației trăia, iar orașul de jos fiind centrul financiar, deorece aici se aflau portul și piața. La sfârșitul secolului al XIX-lea, au fost construite funicularele și un ascensor(Elevador Lacerda) pentru a lega cele două zone.

În anii 1990, un proiect important al orașului a curățat și restaurat zona centrală a orașului vechi, Pelourinho sau Centro Historico („Centrul Istoric”). Acum Pelourinho este un centru cultural și inima industriei turistice din Salvador. Cu toate acestea, în cadrul acestei transformări a zonei, mii de locuitori din clasa muncitoare au fost obligați să se mute la periferia orașului, unde au s-au confruntat cu dificultăți semnificative.Acum,Pelourinho face parte din patrimoniul Unesco,iar Michael Jackson a filmat în anii 90 un clip-They dont care about us!Un loc parcă desenat de Dumnezeu în culori vii.

They Don t Care About Us michael jackson 14531307 592 5001Adevăratul carnaval brazilian este în Salvador,Rio e doar pentru turiști,mâncarea se bazează mult pe preparatele din pește și crustacee-moqueca,magia neagră-macumba și un dans afro-brazilian care seamănă mai degrabă cu artele marțiale te pot impresiona la fel ca și cei 80 de kilometrii de plajă,multiculturalitatea,diversitatea de toate felurile.

Cu toate acestea,ROMA NEAGRĂ sau CAPITALA FERICIRII are 365 de biserici catolice,câte una pentru fiecare zi a anului și mult aur prin interioare.Locuitorii râd și sunt veseli tot timpul,iar dacă nu au ce mânca adună câteva banane și prind cu mâna peștii oceanului,rămânând cu același optimism pe care vă invit să-l descoperiți!

 

Articole similare