CulturăȘtefănești

NUNTĂ ÎN POST-O ACȚIUNE MARCA PSD LA SĂRBĂTOAREA ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI

În 14 septembrie, Ziua Înălțării Sfintei Cruci, Sfintții Părinți au rânduit post pentru acest praznic, asemuind această zi cu una din Săptămâna Patimilor. Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș împreună cu vreo câțiva acoliți ori neduși la biserică ori născuți fără coloană vertebrală au rânduit nuntă mare cu brad, cu joc, cu mireasă și bărbierit de ginere și cu oaie, berbec, vițelul cel gras și alte mâncăruri neplăcute în fața lui Dumnezeu într-o astfel de zi.

Vedeta evenimentului, organizatorul celebrei nunți care și-a dorit neapărat să iasă în frunte nu ca păduchele în frunte ci ca orice femeie cu părul roșu în istorie este Araxy Negoșanu, directorul Centrului Cultural Județean căreia președintele niciodată nu îi poate refuza nimic indiferent de penibilul în care se coboară sau cât de jos ajunge ca și popularitate.

Ei bine, de data asta nu le-a ieșit! Într-o altă parte a Ștefăneștiului în curând va începe o procesiune religioasă și se va inaugura o troiță, la acestă oră lumea se roagă în genunchi peste drum de Muzeul Golești în chiuituri de nuntă la Biserica Sfânta Treime din Golești unde plouă prin acoperiș iar banii pe trei luni ai Monicăi Anghel sau Jojo ar putea rezolva chestiunea, toată lumea e revoltată și scârbită peste măsură.

De fapt astăzi este Sărbătoarea Argeșului și Muscelului când toată lumea trebuie să se simtă acasă la Golești, e un moment de omagiere a valorilor, de premiat altele, de arătat momete artistice și persoane de excepție de la noi. Ziua a fost aleasă în dușmănie însă tocmai de ei care se bat în piept cu ”România de la Argeș” fără să știe de fapt ce a vrut Iorga să spună și ce spațiu definea cu acestă sintagmă.Au dat practic o lovitură ”României de la Argeș” simbolic aceasta fiind biserica noastră, adică prima mitropolie pe care au avut-o ortodocșii la Curtea de Argeș, Biserica Domnească.

În afară de primarul de la Bogați care aplaudă fiindcă și el obișnuiește să pună sărbătoarea comunei tot într-o zi de post negru-29 august,Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul,toată lumea privește mirată atât la nuntă cât și la câteva fețe bisericești care se uită la nuntă.

Vom reveni!

Articole similare