Cultură

Judecătorul Ion Rebeca a publicat o nouă carte

Mereu neobosit și în căutare de lucruri utile societății, pe lângă multitudinea de activități destinate educației juridice în școli, emisiuni, dar mai ales încărcătura dosarelor numeroase din Argeș cu care se confruntă judecătorii, domnul judecător Ion Rebeca, purtător de cuvânt al Curții de Apel Pitești și doctor în Drept, a reușit să mai scoată o carte la care a muncit aproape doi ani, Editura Hamangiu fiind cea care o publică.

Lucrarea „Procesul civil european” reprezintă o analiză complexă și aprofundată a normelor ce alcătuiesc regimul juridic al procesului civil european, în care abordarea teoretică a noțiunilor este întregită prin prezentarea jurisprudenței europene și naționale relevante.

Cartea se adreseaza in special practicienilor dreptului, care se intâlnesc adesea, in special in contextul actual al globalizării si spatiului virtual, cu probleme privind concurenta unor norme juridice care apartin sistemelor de drept din state diferite, dar ea poate fi utila tuturor celor care doresc sa aprofundeze domeniul. Se poate comanda online sau cumpăra din librării.

De-a lungul timpului, autorul a mai scris câteva lucrări de referință în domeniul juridic: ”Drept internațional privat”, ”Legea pensiilor comentată și adnotată”, ”Poprirea în noul cod de procedură civilă”,”Legea pensiilor” sau ”Introducere în procedura civilă”.

Articole similare