Cultură

Expoziție de icoane la Curtea de Apel Pitești

Joi, 20 aprilie, la Curtea de Apel Pitesti, va avea loc un eveniment inedit: vernisajul unei expoziţii de icoane.


Expoziţia propune o selecţie a  celor mai frumoase icoane pictate de preotul Cristian Dragomirescu, multe dintre acestea fiind acum în colecții particulare.
Preot al Parohiei Ştefăneşti Sat din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, Cristian Dragomirescu este absolvent al Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfânta Muceniţă Filofteia” din Piteşti, studii de licenţă (Teologie Pastorală) şi master (Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevalet). În prezent este doctorand al Universităţii din Bucureşti, cu o teză despre „Antropologia icoanei la Sfântul Ioan Damaschinul”. 

Tribunalul Argeș în 1916


La eveniment vor fi prezente persoane publice, artiști, clerici și ziariști, cu toții dorind să pătrundă în locația care la începutul anilor 90 era Biblioteca Județeană, înainte de 89- Palatul Culturii și până la instaurarea comunismului Tribunalul Argeșului, o clădire cu o arhitectura impresionantă, construită de arhitecţii Eracle Lăzărescu şi Arghir Culina în perioada 1912-1914. Faţada edificiului realizată în stil neoclasic prezintă scări de marmură, şase coloane masive ce susţin frontonul şi trei intrări cu uşi masive de stejar.

Articole similare