Cultură

EMINESCU LA UN CLICK DISTANȚĂ

Cel mai înalt for de cultura și știință din România,denumită inițial Societatea Literară Română și fondată în 1866,Academia Română  își demonstrează încă o dată superioritatea în toate domeniile.Astăzi 15 ianuarie,de ziua lui Mihai Eminescu a găsit soluția pentru motivare,încurajarea și promovarea poetului fără de pereche cu mijloace moderne,în pas cu vremurile actuale.

Opera lui Mihai Eminescu devine aplicaţie pentru telefonul mobil, în urma unui proiect al cărui rezultat este lansat azi, la Ateneul Român din Bucureşti, de Academia Română, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

„Mihai Eminescu, întreaga operă” este o aplicaţie gratuită pentru telefoanele inteligente, spune Academia Română, care a programat lansarea de Ziua Culturii Naţionale.

Opera eminesciană va fi disponibilă, în regim gratuit şi într-un format compatibil cu telefoanele inteligente, în magazinele App Store şi Google Play, notează cei de la Academia Română.

Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă din care au făcut parte cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

Articole similare