Cultură

Despre Dinu Lipatti la el acasă

Muzeul Județean Argeș, în parteneriat cu Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, au organizat marți, 15 martie, la Casa Memorială „Dinu Lipatti” din comuna Leordeni, sat Ciolceşti, judeţul Argeş, un “Concert omagial” dedicat zilei de naștere a  pianistului, compozitorului și pedagogului român Dinu Lipatti (19 martie 1917- 2 decembrie 1950).
Au interpretat Soprana Camelia Clavac, lector universitar doctor la Universitatea din Pitești, Izabela Călina, Sofia Butaru, Maria Băncilă, Antonia Neacșu (elevă în clasa a II-a), Carmen Vlaicu, Cătălina Preda și Elisa Uță.


„Este o bucurie să avem din nou această sală în care avem amenajată și o expoziție din 1985, dedicată marelui pianist și pedagog Dinu Lipatti. Cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, anul acesta vom organiza din nou Premiile Muzicale Dinu Lipatti, după întreruperea forțată de restricțiile impuse de pandemia de COVID. Acum mă bucură să văd din nou această sală plină la acest concert omagial dedicat lui Dinu Lipatti, născut la 19 martie 1917, chiar în timpul Primului Război Mondial. Cred că de acolo, de sus, se va bucura că vor răsuna acorduri la acest pian la care a cântat și el, dar și pentru că această casă a fost salvată și, cu sprijinul președintelui Ion Mînzînă, a fost dată în administrare Muzeului Județean Argeș.Vreau să mulțumesc și Liceului <<Dinu Lipatti>> pentru colaborarea deosebită pe care a avut-o de-a lungul timpului împreună cu toți colegii mei de la Casa Memoriala <<Dinu Lipatti>> și pentru evenimentele organizate împreună”, a subliniat Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș.

Articole similare