Cultură

DEJEANU ÎȘI PROMOVEAZĂ FAVORITELE SALE ÎN INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Deja.. nu mai putem cu acest băiat al cărui ego depășește cu mult în înălțime statura lui filiformă! Noul director al Muzeului Golești s-a urcat pe niște cai atât de mari, încât, dacă nu e atent, s-ar putea să-l arunce din șa cât colo, în groapa prăfuită a unei istorii care  n-a apucat încă nici să se scrie, pentru el. Așadar, nici n-a fost numit bine în funcție, legitim, că deja și-a schimbat muza. Și cum îi șade frumos funcționarului public, amor de cultură să fie, dar să fie pe bani publici.

Aceasta este nimeni alta decât o jună cu

un cv impresionant la capitolul foști soți și iubiți. Soții măcar au avut decența să fie niște anonimi, dar iubiții sunt numai celebrități. Culmea, toți activează în domeniul ritului creștin și ortodox. Fie că au fost restauratori de obiecte de cult, fie că sunt scriitori de lucrări teologice, cert este că femeia cu pricina a reușit să țină lângă ea aceste capacități doar cu calitățile ei native. Ne referim aici la calitățile ei de gospodină; știe să gătească și să deretice prin gospodăria iubiților ei așa cum nimeni nu poate face.  După ce ultimul ei iubit celebru i-a cerut o pauză de relație, având în vedere că recolta a fost strânsă și vine iarna, deci muncile pe-afară s-au cam terminat, tânăra și-a îndreptat atenția spre latura profesională. În drumul privirii ei a dat de Iustin Dejanu, tânăr și neliniștit de noua lui postură de șef al unei instituții plină ochi de femei cu vârste diverse, dornice de relații culturale și simbiotice. Și-au dat întâlnire la hanul din muzeu…S-au văzut, s-au plăcut, ce rămâne de făcut? Normal că și-au mai dat și alte întâlniri, sub ochii îngăduitori ai supraveghetoarelor hanului din incintă. La un moment dat, s-a pus problema nominalizării unui director interimar al Vilei Florica, de către noul director de la Golești. Acum, c-o fi spus adevărul și treaba asta a căzut în sarcina lui, ori că s-a dat mare în ochii noii lui cuceriri, așa cum fac băieții ăia cu bani și mașini scumpe când pleacă cu scârțâit de cauciucuri de pe loc la vederea unei blonde cu țâțe mari, doar el și reprezentanții CJ Argeș știu. Cert este că a fost numită interimar, la Florica, Cristina Boțoghină,care nu e muza lui,muza trebuie ținută aprope.botoghina4

Se pare că dragostea de cultură a cântărit mult în ochii și pantalonii lui Dejanu care a spus că și-ar fi numit în funcție noua muză, dar nu poate sta departe de ea. Și, uite-așa, încă o dată, cultura ajunge la mâna unor ….angajate a căror sarcină de serviciu rămâne principiul universal al anatomiei umane: stimulatul funcției care să dezvolte organul. Dacă ne permiteți o sugestie, aceasta ar fi aceea că ar fi trebuit s-o lase pe tânăra cu pricina să fie șefă la Florica. Măcar acolo e și hotel și restaurant și ar fi avut parte de un act cultural curat și plăcut uscat. 

Articole similare