Cultură

DE LA ZAVAIDOC LA VALI VIJELIE SAU SUBCULTURA LA PITEȘTI

Recent, la Pitești, a cântat într-un restaurant,la Zaraza,mai precis, un artist valoros și autentic al muzicii folclorice și lăutărești-Constantin Lătărețu, iar la 100 m distanță, în alt local, a cântat manelistul Vali Vijelie. Nu trebuie să vă mai spunem unde a fost mai multă lume.

Dar, argeșenii, în particular, și românii, în general, cred despre sine că sunt niște oameni care apreciază bunul gust și cultura de calitate și chiar vor mai multe manifestări de acest gen. Însă, când li se oferă, nu numai că nu le apreciază, dar nici măcar nu știu să se comporte într-o astfel de situație. Ei se cred veșnic la nuntă. Cu cântat la ureche, că doar de-aia plătesc bine la dedicație. În astfel de situații, chiar suntem șocați de numărul mare de abonamente realizate anual de către Filarmonica Pitești. Posibil ca nu toți cei din public să fi aflat că acolo nu se pot da dedicații.

Chiar și la petrecerile cu fițe unde doamnele vin cu rochii semnate de creatori și pantofi Balmain,nu se lasă până nu întind o horă.Sunetul e întotdeauna la maxim,ca să pleci surd cu orice preț iar vulgaritatea stă la loc de cinste.

De apreciat este la adevăratul continuator al muzicii lui Zavaidoc,Constantin Lătărețu este faptul că în ciuda insistențelor publicului cu bani mulți,nu s-a dus să le cânte la ureche ci a rămas pe scenă continuându-și programul de înaltă ținută ca un profesionist.

Vă invităm să urmăriți clipul unde artistul aduce un omagiu marelui Zavaidoc cântându-i piesele:https://www.facebook.com/Agressive-853237438122144/?fref=ts

Articole similare