Cultură

De la Rebreanu și Brătianu…la Vali Vijelie!

Despre primarul de la Ștefănești știm cu toții că nu a excelat la școală, din contră. Știm și cum și-a făcut facultățile în week-end la Sorbonica de Pitești dar atâta vreme cât s-a preocupat doar de lucruri mărunte, fără chin intelectual sau anvergură, așa cum ar trebui într-un oraș istoric cum e Ștefănești, nu a observat lumea.

Acum însă, Velcea vrea să le arate tuturor cum stă cu nivelul și mai grav, implică și o instituție de cultură din subordine, instituție pe care oricum a folosit-o în interesul mâinilor ridicate în Consiliul Local după ce o vreme își căpătase un prestigiu.

Centrul Cultural Ștefănești și Primăria Ștefănești vor organiza așadar pe 6 august(atestarea documentară este pe 5 august) Zilele Orașului unde oaspete de onoare este marele om de cultură Vali Vijelie iar evenimentul va avea loc într-o parcare. Nu știm dacă primarul s-a consultat, cum o face de obicei cu Roxana Stoenescu de la Incultura Argeșului, dar așteptăm cu nerăbdare să vedem dacaă în afară de Bughiu în mandatul căruia cultura Argeșului a devenit o manea continuă, mai participă vreun tovarăș.

Lăsăm și noi câteva nume de personalități care au locuit în Ștefănești(familia Brătianu, familia Golescu, Liviu Rebreanu, Lucia Sturza Bulandra, Generalul Gheorghe Bagulescu, dr.Carol Davila, tatăl lui Grigoraș Dinicu-Ionică Dinu) și am putea scrie și căteva zeci de nume ale unor politicieni din zilele noastre, oameni de cultură, judecători, procurori, oameni de afaceri dar mai bine îl lăsăm pe Velcea să îi invite la Axinte și Vijelie că poate vin.

”Dansând Ciuleandra în ie”- un eveniment cu 6 mii de oameni întins pe zeci de hectare în centrul orașului Ștefănești-2018

Articole similare