Cultură

CULOAREA ANULUI 2019-UN ÎNDEMN LA FERICIRE!

Culoarea anului 2019 a fost aleasă de experții Pantone, cei care aleg de 19 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei. Spre deosebire de anul trecut, când a fost aleasă o nunață întunecată de UltraViolet, Living Coral înseamnă energie și reconectarea cu natura: „Este o reflecție a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”, a explicat Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone.”Simbolizează nevoia noastră înnăscută de optimism şi fericire,” se precizează pe contul Pantone de pe Instagram.
Alegerea culorii anului nu este aleatorie.Pe lângă faptul că amintește de barierele de corali, vine ca un mesaj de protejare a mediului amintind parcă de cel mai recent episod-Marea Bariera de Corali din Australia, bijuterie a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1981, care atrage milioane de turiști,este în pericol de albire datorita temperaturilor ridicate. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob sau în destinaţiile de vacanţă în vogă.na 5c0a602e81f71 ede08
Aceasta este culoarea care promite paradisul. Este un amestec subtil, seducător, deopotrivă cărnos și eteric, o culoare pe care Pantone o numește “naturală”, dar care în realitate este rafinată. Este o culoare de evadare și de siguranță, o culoare pe care o poți oricând avea acasă.

Articole similare