CELE MAI EMOȚIONANTE MOMENTE ALE ANULUI 2017-RETROSPECTIVĂ
Ca în fiecare an,REVISTA AGRESSIVE vă amintește cele mai importante evenimente ale anului,evenimente care au creat emoții,au făcut să curgă multă cerneală și să existe multe fotografii care vor rămâne vreme îndelungată în memoria colectivă.
Manifestațiile din timpul iernii împotriva OUG 13,când Piteștiul s-a trezit la viață și nu a dormit ci…a protestat este prima fotografie pe care v-o prezentăm.Manifestanții au creat o nouă cultură urbană,a protestelor și mai ales a solganelor inedite.De la „Ionică,Ionică,știm că ți-este frică!”-o aluzie la problemele cu justiția ale primarului din Pitești până la stereotipuri despre ”ciuma roșie” și „județul roșu”,toate au fost expuse de manifestanții educați și cu un nivel economic și profesional ridicat.
Un alt eveniment inedit și extraordinar de frumos a fost organizat pe 14 mai când peste o mie de persoane de toate vârstele și-au etalat cele mai frumoase costume populare.A fost primul proiect făcut de două persoane fizice la acea dată,Elena Iagăr și Diana Idoraș,fără să aibă în spate vreo instituție din Argeș.
La data de 6 august,Schimbarea la Față,Mutu Zugravul,a fost canonizat și a devenit Sfântul Cuvios Pafnutie.Evenimentul a avut loc la Mânăstirea Robaia în prezența a mii de credincioși.
Tot în luna august,Argeșul a găzduit campionatul mondial de kaiac-canoe la Bascov.Campioni din toată lumea au fost prezenți în județul nostru iar evenimentul a ocupat spații largi în presa națională de specialitate.
La 500 de ani de la ctitorirea de către Neagoe Basarab a Mânăstirii de la Curtea de Argeș,Preafericitul Daniel alături de înalte fețe bisericești de pretutindeni a oficiat una dintre cele mai impresionante slujbe pe care le-a cunoscut Argeșul nostru.
După ce a stârnit vii controverse și probleme de proceduri,Vila Florica a fost achiziționată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.Parlamentari,politicieni locali,doi miniștrii și multe memorii și luări de cuvânt la care s-au adăugat aproape două milioane de euro plus nenumărate vizite la Ștefănești au avut ca rezultat final achiziționarea acestui imobil.
Tot în luna noiembrie a fost cinstit și un om,nu doar clădirea sa.Ion I.C.Brătianu,premierul Marii Uniri de la 1918,a fost comemorat cu emoție și entuziasm de Primăria Ștefănești la Schitul Florica,slujba fiind oficiată de Î.P.S.Calinic Argeșeanul și un sobor de preoți reprezentativi nefiind pierdut din vedere vreun detaliu.Mai mult,a fost o premieră și pentru România,orașul Ștefănești afișând bannere cu sigla Centenarului Marii Uniri în tot orașul.
Luna decembrie a pus din nou Argeșul pe harta României,moartea Regelui Mihai strângând mii de oameni la Curtea de Argeș și în gările pe unde a trecut trenul regal.Cea mai emoționantă și neașteptată imagine rămâne cea a miilor de oameni strânși în gara de la Pitești să își ia bun rămas de la ultimul suveran.