Cultură

Capitala Culturală Europeană Timișoara vă așteaptă! Ultimele înscrieri pentru artiștii din România.

 Primăria din Timișoara lansează un apel către artiștii din întreaga țară să vină cu proiecte pentru completarea programului Capitală Culturală Europeană, titlu pe care Timișoara îl va deține în acest an.

Deschiderea oficială a programului Timișoara – Capitală Culturală Europeană, care va avea loc între 17 și 19 februarie, au intrat în linie dreaptă.

Aici puteți aplica dacă vă grăbiți

Primăria a lansat un apel către artiștii din întreaga țară să vină, până pe 13 ianuarie, cu propuneri de proiecte culturale pentru completarea programului festiv, ce cuprinde deja nu mai puțin de 50 de evenimente, printre care spectacole, concerte, filme în premieră, o expoziție Victor Brauner, o instalație semnată de Alina Pintilie sau o uriașă grădină verticală în centrul urbei; punctul forte va fi, însă, Expoziția Brâncuși din această toamnă, prima de o asemenea anvergură din ultimii 50 de ani din România.

Sloganul în limba română care amintește de anul 1884 cand Timișoara a devenit primul oraș din Europa iluminat stradal

Weekend-ul care marchează deschiderea oficială a programului cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” va cuprinde trei tipuri de evenimente: cele curatoriate special pentru această ocazie, componente ale Programului Cultural din dosarul de candidatură și cele propuse de comunitate prin acest program de finanțare.

Proiectele culturale selectate în urma acestui program de finanțare se vor ralia la conceptul general al evenimentului de deschidere, vor contribui la extinderea geografică în toate cartierele municipiului Timișoara și vor facilita deschiderea spre un public divers și spre afirmarea culturii locale.

Peste 2500 de artiști din țară și din străinătate vor veni la Timișoara pe parcursul întregului an, miza fiind dezvoltarea orașului prin cultură.

Timișoara deține anul acesta titlul de Capitală Culturală Europeană alături de orașele Veszprém din Ungaria și Elefsina din Grecia.

Articole similare