Cultură

BRUNCH CU MÂNCARE DIN VREMEA BASARABILOR LA POIENARII DE ARGEȘ

Al nouălea brunch de la sud de Carpați din 2019 va avea loc la Poienarii de Argeș, județul Argeș, pe 5 octombrie, în grădina fostei case parohiale a comunității locale. La Poienarii de Argeș organizatorii au ajuns datorită unei profesoare-Ioana Ghiga. Aceasta este absolventă a Liceului Zinca Golescu și a Universității Pitești iar licența sa a avut ca subiect- rețetele de bucătărie în Evul Mediu din Țara Românescă. A ales să predea la școala de pe Valea Topologului acum doi ani și neuitând vechea pasiune, timp de 2 semestre consecutive, le-a dat elevilor teme cu tentă gastronomică: să afle de la bunici rețete vechi, locale, care se fac de Crăciun și de Paște. Rezultatul? Vreo 20 de rețete culese și noi legături create între generații. La un an depărtare de când copii au primit tema, o parte din rețete vor fi făcute pentru prima dată după mulți ani, în cadrul brunch-ului din 5 octombrie .Așadar, organizatorii vor  servi oaspeților  vreo 7 – 10 tipuri de aperitive, 2 – 3 feluri calde și 3 tipuri de deserturi.

Iată și rețele locale, din preparate locale, din grădini și de la mici producători locali: Ciulama de praz,“Taci și-nghite”Ciorbă de zarzavat,Stufat de miel,Chiselița,“Mătuși”,Zacuscă ,Plăcintă de dovleac. dar și miere sau brânză de la localnici.

Partea culturală a brunch-ului va cuprinde o plimbare în sat și povești despre ii. 
Sosire oaspeți: 10:30 AM
Deschiderea barului: 10:45 AM
Deschiderea bufetului de brunch: 11:00 AMPartea gastronomică se desfășoară între 11.00 și 13.00
Partea culturală se desfășoară între 13.00 și 15.00

Cost: 100 lei de persoană. Servicii incluse: ghid local, intrare la Muntenia Brunch, acces la bufet și băuturi locale, tur cultural, demonstrații de meșteșuguri. Copiii cu vârste până la 14 ani au gratuitate.
** Transportul până la Poienarii de Argeș este asigurat de fiecare participant.Bilete și rezervări pe pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume.Evenimentul  este organizat de Asocația My Transilvania și My Secret Romania, împreună cu comunitatea locală din Poienarii de Argeș. ” Brunch la Poienarii de Argeș” face parte din proiectul „Gusturi și meșteșuguri – peisajul cultural din Oltenia și Muntenia”, co-finanțat de AFCN.

Articole similare