Cultură

BASCOVUL -DEMERS IMPORTANT ÎN UNIREA CU MOLDOVA

 Duminică,10 aprilie,cu ocazia Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din Romania si Republica Moldova ,primarul comunei Bascov,important lider al Asociației Comunelor din România a fost present la Palatul Parlamentului.
Astfel s-au pus bazele înfrățirilor dintre  localități din Romania si Republica Moldova ,un prim pas în „”revenirea „Republicii  Moldova la România.

 

Bascovul se va infrati cu localitatea CIMISENI din Raionul Criuleni -Republica Moldova ,o comună de 2680 de locuitori,atestată documentar încă de la 1660.

Dupa semnarea protocolului se va pune bazele unor colaborări pe plan economic ,cultural,educațional,sportiv ,turistic, siguranța si apărarea cetățeanului .

Valentina Prisarenco,primarărița de la Cimiseni și-a exprimat satisfacția că a reușit o înfrățire cu o localitate prestigioasă economic și cultural a României.

La acțiunea inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012,Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și grupul inter-parlamentar ”Prietenii Unirii”au fost perfectate 450 de acorduri și parteneriate care stabilesc acțiuni comune și s-a votat pentru eliminarea granițelor birocratice între cele două state.

Articole similare